İSLAM DÜNYASI

İşgalcilerden Cebaliye kampına saldırı: 15 şehit

İşgalci siyonist ordunun, bugün Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliye kampına düzenlediği saldırılarda 15'ten fazla kişi şehit oldu, 30'dan fazla kişi de yaralandı.

Gazze'deki medya kaynakları, işgal ordusunun Cebaliye kampında yerinden edilmiş kişilerin barındığı yerleri bombaladığını bildirdi.

Saldırısı sonrası çok sayıda şehit ve yaralının Kemal Advan Hastanesine nakledildiği belirtildi. Saldırılarda 15'den fazla kişinin şehit olduğu, 30'dan fazla kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Sağlık kaynakları, günlerdir aralıksız bombardımana maruz kalan kamptaki ailelerin gıda, su gibi yaşamsal ihtiyaçlara dahi erişemediğini, bu durumun insani felakete neden olduğu konusunda uyarıyor. Öte yandan ambulans ve sivil savunma ekiplerinin kampa ulaşıp şehit ve yaralıların cenazelerini çıkaramadığı da ifade edildi.

Öte yandan Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat kampının batısında 2, Gazze Vadisi yakınlarında da 2 kişi olmak üzere 4 kişinin işgal ordusunun açtığı ateş sonucu şehit olduğu bildirildi.

Ayrıca Han Yunus'un doğusunda bir aileye ait evin hedef alınması sonucu 3 kişinin şehit olduğu, Refah yakınlarında sivil bir araca yönelik bombalı saldırıda da bir kişinin yaralandığı kaydedildi. (İLKHA)