İSLAM DÜNYASI

İmam hatip öğrencilerinden duygulu şiir dinletisi

Siirt İbrahim Hakkı Kız İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen şiir dinletisi, büyük beğeni topladı. Etkinlikte, öğrencilerin seslendirdiği şiirler, dinleyicilerden tam not aldı.

Dinletide seslendirilen şiirler arasında "Özledim Seni Anne", "40 Yaşındasın", "Mescid-i Aksa'yı Gördüm Düşümde", "Yalnızlık" ve "Bir Yolcuya" gibi eserler yer aldı. Öğrencilerin duygulu ve etkileyici performansları, izleyiciler üzerinde derin izler bıraktı.

Etkinliğe İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abbas Balcı, okul idarecileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Program, okul Müdürü Abdulaziz Elçi'nin selamlama konuşmasıyla başladı ve ardından şiir dinletisi ile devam etti. Katılımcılar, öğrencilerin sergilediği performanslardan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

Kur'an-ı Kerim'in indirilmesiyle birlikte, onun eşsizliği ve üstünlüğü nedeniyle önceki şiir geleneğinin sona erdiğine dikkat çeken Okul Müdürü Abdulaziz Elçi, Kur'an'ın Arap edebiyatı üzerindeki büyük etkisine ve dönüştürücü gücüne vurgu yaptı.

Elçi, "Şiir, bilindiği üzere Arap Yarımadası'nda cahiliye devrinde bile insanlar şiir yazardı ve en güzel şiirlerini Kâbe'nin duvarlarına asarlardı. Tabii Kur'an indirildikten sonra artık misli gelmediği için o adetten de vazgeçildi. Bana sorarsanız, en güzel şiir Kur'an-ı Kerim'dir. Onu okumaktır, onu dinlemektir. Onun dışında şiire baktığımız zaman, bir düşünürün söylediği gibi, şiir kalbin sözcüklere sirayet etmiş sihirli bir dokunuşudur. Yani sizin hayalinizde ne varsa, gerçekleştirmek istediğiniz ne varsa, duygunuz ne ise onu kaleme dökmenizdir. Bu anlamda, şiir yazan insanların hayal dünyasının da geniş olduğunu ve insanları ruhen doyurduğunu düşünüyoruz." dedi.

Okul Müdürü Elçi, ayrıca bu tür etkinliklerin öğrencilerin özgüvenlerini artırdığını ve onların sanatsal yeteneklerini geliştirdiğini belirterek, bu tür faaliyetlerin devam edeceğini ve öğrencilerin yeteneklerini sergileyebilecekleri daha fazla fırsat sunulacağını sözlerine ekledi.

Etkinlik sonunda, şiir dinletisine katılan öğrencilerle toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

Veliler ve katılımcılar, böyle güzel etkinliklerin düzenlenmesinden dolayı okul yönetimine teşekkür ederek, öğrencilerin başarılarının devamını dilediler. (İLKHA)