Adıyaman İl Müftülüğü "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında TPAO Konferans Salonu'nda "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferans düzenledi.

Lübnan'daki patlamalar ve arkasındaki teknolojik zafiyetler Lübnan'daki patlamalar ve arkasındaki teknolojik zafiyetler

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program müftülük ilahi grubunun ezgileri ve slayt gösterimi ile devam etti.

Programda selamlama konuşmasını yapan İl Müftüsü Dr. Mevlüt Haliloğlu , "Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yılki, Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası temasını 'Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası' olarak belirledi. Bu bağlamda bu hafta çeşitli etkinlikler yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Peygamber Efendimizin önderliğinde gençlerimizin ve tolumun şahsiyet inşasını ele almaya çalışıyoruz."  dedi.

Açılış konuşmasından sonra kürsüye gelen Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, "Peygamber Efendimizin doğum yıl dönümünü idrak ediyoruz. Sevgili Peygamberimizi bütün İslam dünyası olarak, saygıyla rahmetle anarken, bu hafta boyunca yapılacak etkinlikler, numune-i imtisal olan o örnek insanı inşallah daha yakından tanımaya ve anlamaya vesile olur." temennisinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Dr. Kerim Şükrü Ünlü "Peygamberimiz ve Gençlik" konulu konferansı verdi. Abdullah bin Umeyr ve daha birçok genç sahabenin hayatından örnekler vererek gençliğin  yetişmesi gerektiğini dile getirdi. Peygamber Efendimizin yanı başında büyüyen gençlerin O'nun şahsiyetini örnek aldıklarını bir kısım sahabenin de Peygamber Efendimizin şahsiyetinden ve ahlakından etkilenerek Müslüman oduğunu dile getirdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha