HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, bir taraftan tasarruf tedbirleri alınırken diğer taraftan halkın parasının festivallerle çarçur edilmesinin sadece israf değil; aynı zamanda ifsat olduğunu belirterek Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yazılı olarak cevaplaması için TBMM'ye 5 maddelik soru önergesi verdi.

Önergede şu ifadeler yer aldı:

"17 Mayıs 2024 tarihinde tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayınlandı. Genelgeye göre 3 yıl boyunca kamuya yeni taşıt alınmayacağı, ihtiyaç fazlası araçların satılacağı, yeni bina alımı ve yapımı yapılmayacağı, temsil ve tanıtma ödeneklerinde kesintilerin olacağı hatta personel alımının bile sınırlandırıldığı belirtildi.

AK Parti'den 3 ilçe başkanı görevlerinden ayrıldı AK Parti'den 3 ilçe başkanı görevlerinden ayrıldı

'Türkiye zor durumda o halde herkes fedakârlık yapmalı' düşüncesi ile kamuoyunun da desteklediği bu tedbirlere rağmen Kültür ve Turizm Bakanlığı 16 ilde 8 ay sürecek bir festivaller silsilesi düzenliyor.

Konserlerden sergilere, tiyatrodan opera ve bale gösterilerine, söyleşilerden atölyelere, çocuk etkinliklerinden dijital sanatlara kadar yüzlerce etkinliğin düzenleneceği belirtiliyor.

Bu bağlamda;

1- Kültür ve Turizm Bakanlığı tasarruf tedbirleri kapsamı dışında mıdır?

2- Tasarruf tedbirlerinden dolayı 3 yıl boyunca kamuya yeterli derecede personel alınmayacağı bilindiği halde halkın parasının festivallerde harcanması tasarruf tedbirleri ile uyumlu mudur?

3- 16 ili kapsayan ve 8 ay sürecek Türkiye Kültür Yolu Festivali için ne kadar bütçe ayrılmıştır?

4- Tasarruf tedbirleri açıklandıktan 'Katkımız olsun babından' iptal edilen festival var mıdır?

5- Emeklilere zam yapılamayan bir ortamda opera ve bale gösterileri düzenlemek toplumsal gerçeklik ile uyumlu mudur?" (İLKHA)

Kaynak: ilkha