Siirt'in geleceği için hazırladığı 70 projeyle ilgili basın mensuplarına bilgi veren Özcan, İl Başkanı Abdulhakim Tekin ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, "Ayırım yapılmayacak 70 proje" sloganıyla yola çıktıklarını belirtti.

Siirt'in daha yaşanabilir bir şehir olması için çeşitli alanlarda projeler hazırladıklarını dile getiren Özcan, şeffaf yönetim ve adil kalkınma ilkeleri doğrultusunda hareket edeceklerini vurguladı.

Projeler arasında şehir planlaması, kentsel dönüşüm, ulaşım ve trafik yönetimi, çevre koruma, eğitim, kültür, sosyal hizmetler, sağlık, teknoloji ve ekonomik kalkınma gibi alanlarda çalışmalar bulunuyor.

Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özcan ve Tekin, şehirdeki altyapı çalışmalarına ilişkin eleştirilerde bulundu.

Güres Caddesi'nin yenileme projesinin maliyetine dikkat çeken Özcan bu durumu eleştirerek, belediyenin kaynaklarının daha etkin kullanılması gerektiğini belirtti.

Siirt halkının menfaat ve maslahatını koruyacağını taahhüt eden Özcan, "Dürüst belediyecilik, gerçek hizmet anlayışıyla tanışma vaktinin çoktan geldiğini belirterek Siirt halkını 31 Mart yerel seçimlerinde HÜDA PAR'a oy vermeye davet ediyorum" dedi.

Olağanüstü itiraz için bugün son gün Olağanüstü itiraz için bugün son gün

"Sloganımız istikrar, istihdam ve modern şehirleşmede istikamet olacaktır"

Bu şehri seven, sorunları ile dertlenen bir insan olduğunu belirten Özcan, "Tecrübelerimle Siirt’e daha fazla katma değer sağlamak, halkımızın ihtiyaçlarına en uygun çözümleri sunmak amacıyla buradayım. Vizyonumuz, şeffaf yönetim, adil ve sürdürülebilir kalkınma ilkelerine dayanıyor. Sloganımız istikrar, istihdam ve modern şehirleşmede istikamet olacaktır. HÜDA PAR’lı Özcan olarak; halkın bugünkü sorunlarını her daim halkın içinde olan HÜDA PAR’ın çözebileceğine inanıyor ve diyoruz ki; ecdadımızın geçmişte bu topraklarda ilmek ilmek dokuduğu eşsiz kilimler misali bizde adalet, kardeşlik ve hizmet eksenli yönetimimizle memleketimizi huzur ve kardeşliğin beşiği haline getireceğiz Allah’ın inayetiyle… Ulaşımda kar amacı gütmeden şehir içi ulaşımında indirime gidileceğini buradan halkımıza duyurmak istiyoruz. Kesinlikle etnik ayırımın yapılmadığı, herkesin adil bir şekilde taleplerinin karşılanacağı bir belediye vadediyoruz. Haksız yere belediyeden işçi çıkarılmalarının önüne geçeceğiz. Belediyenin alt yapı sorununu bir daha gündeme gelmeyecek şekilde çözeceğiz." dedi.

Siirt Belediyesi'nin, halkın taleplerini karşılamak için çalışması gerektiğini vurgulayan HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Tekin, "Belediye, her bir vatandaşının haklarını korumakla yükümlüdür. Aşiret, ağa veya parti etkisi altında değil, adaletin ve eşitliğin sağlandığı bir yönetim anlayışının gelmesi gerekir." dedi.

"Belediyecilikte adalet ve hizmet öncelikli olmalı"

Siirt Belediyesi'nde hak sahibinin hakkına ulaşıncaya kadar "Nezdimizde en güçlü olan odur" anlayışını hâkim kılmak istediklerini ifade eden Tekin, "Yani bizler Siirt Belediyesinde şu anlayışı hakim kılacağız. Bir şahıs, bir aşiret, bir ağa ya da bir parti hakim olmayacak. Sadece onlar hizmet görmeyecekler. Belediye kamu malıdır ve Siirt'te kaç vatandaş varsa onlara götürülmesi gereken hangi haklar varsa o hakkı kendisine oluşturmayı bir borç olarak bileceğiz ve o istemese dahi o hakkına ulaşıncaya kadar bir aşiret, bir ağa veya bir bürokratın arkasında olmasına gerek duymadan bunu gerçekleştireceğiz. Belediyecilikte bu anlayışa ciddi bir ihtiyaç duyuluyor. Yıllardır geri bırakılmış bir şehirde yaşıyoruz. Belediyelerin elinde hazine arazileri var ve bu araziler şu an birilerine veriliyor, yolunu bulan alıyor. O arazi üzerinde kendine villa yapıyor, ama bizim işsiz gençlerimiz bunalıma girip kendine zarar veriyor. Çok basit bir yöntemle sadece o araziler üzerinde kuracağınız seralarla beraber biraz da eğitim vererek o genci iş sahibi yapabilirsiniz. Bu şekilde o genci hem uyuşturucudan hem de çeşitli hastalıklardan koruyacaksınız. Uyuşturucu ile mücadele bu şekilde yapılmalıdır. Bizim işimizi zorlaştıran partizancılık anlayışıdır. Yıllardır şehrimize kaybettirdi istiyoruz ki artık vatandaşlarımız bu handikaptan çıksınlar, kendilerine hizmet edecek HÜDA PAR'ı tercih etsinler. Çünkü diğerlerine yeteri kadar fırsat verildi, ne yapabilecekleri ortaya çıktı ama biz denenmedik, bir kere de bizi denemelerini istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha