İSLAM DÜNYASI

HÜDA PAR Mersin İl Başkanlığı'ndan Gazze'ye destek açıklaması

HÜDA PAR Mersin İl Başkanlığı, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarını telin etmek amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.

Mersin İdman Yurdu Meydanı'nda bir araya gelen yüzlerce kişi, işgal rejimi ve işbirlikçi ABD aleyhine, HAMAS lehine sloganlar atarak Özgecan Aslan Meydan'ına kadar yürüdü.

Abdurrahman Erdem'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Eğitimci Orhan Erkuş, Kudüs özgür olana dek Filistin meselesini gündemlerinden düşürmeyeceklerini ifade etti.

"İlk kıblesi tutsak olan bir ümmet kesinlikle özgür değildir"

Filistin mücadelesine öncülük eden liderlere selam göndererek konuşmasına başlayan Erkuş, "Molla Ömer'in Taliban mücahitleriyle alakalı, 'onların bedenleri Horasan'da ruhları ise Filistin'dedir' diye muhteşem bir söz var. Bedenleri Mersin'de olup ruhları Filistin'de olan siz aziz Filistin sevdalılarına da selam olsun. Bize, 'neden bu kadar Kudüs'ü konuşuyorsunuz' diye soruyorlar. Biz de onlara diyoruz ki, Kudüs bizim için izzettir, şereftir, imandır, itikattır, akidedir. Alemlerin rabbi olan Allah'u Teâlâ'nın koordinatlarını kendi çizmiş olduğu yer bizim için mukaddestir. Şu unutulmamalıdır ki bize bu soruyu soranlar, 'Kudüs Arapların meselesidir' diyenler arasında hiçbir fark yoktur. Onun için diyoruz ki ilk kıblesi tutsak olan bir ümmet kesinlikle özgür değildir. Bu sebepten dolayı dün Kudüs'ü konuştuk, bugün Kudüs'ü konuşmaya devam ediyoruz. Allah'ın izniyle Kudüs Özgür oluncaya kadar, Muhammed Dayf bu meydana gelip konuşuncaya kadar vallahi Kudüs meselesini bırakmayacağız." dedi.

"Duru bir cihadın nasıl yapacağını bize gösterdiler"

Direniş cephesinin kendilerine çok şey öğrettiğini vurgulayan Erkuş, "Ebu Ubeyde, 'vallahi bizi tedirgin eden mesele düşmanların çokluğu değil leşleri nereye defnedeceğimizdir' diyor. İşte bu sözüyle bize korkusuzluğu öğretiyor. Yine Ebu Ubeyde, yardımı yalnızca Allah'tan beklediklerini söylüyor. O dilediğine bu izzeti nasip eder diyerek onun için kimseye el açmadıklarını ifade ediyor. Ümmete tevekkül öğreten o yiğitlere selam olsun. Esir takasında da insanlığa insanlığı öğrettiler. Bir avuç Müslüman'ın siyonizme nasıl diz çöktürdüğünü bize öğrettiler. En önemlisi bize sabrı, daveti öğrettiler. Bir avuç yiğit Müslüman, duruşlarıyla, kametleriyle, istikametleriyle, yüzbinlerin iman etmesine vesile oldu. Bize arı, duru bir cihadın nasıl yapacağını gösterdiler. Bir de bize, mezhep ve meşrep kavgalarıyla, yapay gündemlerle uğraşanların Kudüs'ü özgür kılamayacağını gösterdiler." diye konuştu.

Grup adına basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Toroslar İlçe Başkanı Ferhat Pınar, "Terör rejiminin Gazze'ye saldırmaya başladığı 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana 42 hafta oldu. Saldırılar aralıksız devam etmektedir. Bu süre zarfında dünyanın gözü önünde yaşanan vahşet devam ettiği halde Gazze kimilerinin gündeminden neredeyse düştü. Kimileri ilk günkü şiddetiyle tepkisini ortaya koymazken kimileri yaşanan vahşete alışırken kimileri ise tabiri yerindeyse bu meseleyi duymaktan, görmekten dahi bıkmış durumda. Bizler ise ilk gün nasıl öfkeliydiysek bugün yani 42'inci haftada da aynı öfkeyle siyonist şebekeyle yaşattığı soykırıma karşı tepkimizi ortaya koymaktan bir an dahi vazgeçmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

''Gazze'yi gündemimizin ana başlığına almalıyız"

Herkes bu soykırımı unutsa da kendilerinin bunu unutmayacağını vurgulayan Pınar, "Kimse bu soykırımı dile getirmese de biz dile getirmeye devam edeceğiz. Kimse gündemine almasa da gündemimize almaya devam edeceğiz. Bu meseleyi her zaman gündemimizin ana başlığı olmalı. Bu duruşumuz birilerini rahatsız etse de duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz. Bu tutumumuz birilerinin hesabına gelmese de biz hesapları bozarcasına tutumumuzda ısrar edeceğiz. Aradan geçen 42 haftaya rağmen bu durum hafiflemiş değildir. Aksine bu 42 haftalık zaman içinde yaşanan acılar artarak büyümüştür. Bununla beraber bu son haftada yaşanan bazı gelişmeler, maskeleri iyice düştürmüştür." dedi.

"Amerika'da en az işgal rejimi kadar katildir"

Pınar, "Siyonist çetenin elebaşısın Netanyahu'nun büyük şeytan Amerika'nın parlamentosunda ayakta alkışlamış olması, şeytanın başının kim olduğunu ele vermeye yetiyor. Bugün Gazze'de işgal rejimi istediği gibi katliam ve soykırım gerçekleştirebiliyorsa bunun arkasında Amerika'nın var. Kimse inkâr edemez. Gazze'de en az işgal rejimi kadar Amerika'da katildir, zalimdir ve soykırımcıdır. Allah zalimler toplumuna lanet etsin. Filistin'de HAMAS ve El Fetih arasında ulusal birlik hükümetinin kurulması anlaşma sağlanmış olmasını bağımsız Filistin'e giden önemli adımlardan biri olmasını umuyoruz. Bu anlamda bu gelişmenin hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimden temenni ediyorum." diye konuştu.

''Tüm partilerin HÜDA PAR tarafından sunulan kanun teklifine destek vermesini istiyoruz''

HÜDA PAR tarafından meclise sunulan kanun teklifine ilişkin de konuşan Pınar, "HÜDA PAR'ın siyonist saflarda Gazze'de ki soykırıma iştirak eden Türkiye vatandaşlarının yargılanması ve mallarına el konulmasına yönelik Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde oylanacak olan Kanuni üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir gelişmedir. Türkiye toplumunun tüm kesimleri bu kanun teklifine gerekli desteği vermelidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bulunan tüm partilere de tekrardan yapılacak meclis oylamasında HÜDA PAR tarafından sunulan kanun teklifini desteklemeleri çağrısında bulunuyoruz. Ellerine Gazzeli ve Filistinli masum sivillerin kanı bulaşmış, kimseleri de ülkemizde istemiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)