Mardin'in en büyük ilçesi ve Türkiye'nin de büyük ilçelerininden biri olan Kızıltepe ilçesinin HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı olan Abdullah Kavan, vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor.

Her kesime dokunmak, sorunlarını duymak ve projelerini anlatmak için sahada çalışmalarına devam eden Kavan, bu çerçevede Kızıltepe ilçesinde pazar esnafını ziyaret etti.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Polat: Medeniyet şehrini yeniden inşa edelim HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Polat: Medeniyet şehrini yeniden inşa edelim

Her tezgah sahibine selam veren ve pazar esnafıyla konuşan Kavan, sorunları not ederek çözümleri hakkında esnafla değerlendirmede bulundu.

Pazarların sıkıntılarının olduğunu ve bunun için belediyeyi kazandıkları ilk andan itibaren çalışmalara başlayacaklarını ve konuyla ilgili projelerini hayata geçireceklerini ifade eden Kavan, belediye bünyesinde pazar esnafı ve seyyar satıcıları ilgilendiren bir birim kurulacağına dikkat çekti.

"Belediyelerin imkanlarıyla, ivedilikle inşallah sorunları çözüme kavuşturacağız"

Projeleriyle ilgili İLKHA mikrofonlarına açıklamada bulunan Kavan, şöyle konuştu:

"Doğrusu insan hayatında zor meslekler vardır. Bu mesleklerden bir tanesi de seyyar satıcılık, pazarcılıktır. Pazarcılarımızın, seyyar satıcılarımızın sıkıntılarını dinlemek adına belediye bünyesinde çözülecek meseleleri birinci ağızdan dinledik. Esnaflarımızı dolaştık ve yıllardır çözülemeyen sorunlarının olduğunu gördük. Hatta kendi evine ekmek getirebilmek için normal bir kişinin, normal bir memurun çok daha üzerinde 12-13 saat mesai yapan insanlarla karşılaştık. 60 yaşında, 70 yaşında insanların hala çalışmak zorunda kaldıklarını, herhangi bir sosyal güvencelerinin olmadığını fark ettik. Yerel yönetimlerce çözülmesi gereken ve hala pazarlarda çözüm bekleyen sorunların biriktiğine şahit olduk. Ben buradan belediye başkan adayı olarak şu sözü veriyorum; 31 Mart tarihinde eğer biz belediyeyi kazanırsak pazarcıları ilgilendiren, seyyar satıcıları ilgilendiren, ensaflarımızı ilgilendiren belediye içerisinde bir birim oluşturacağız. Müstakil bir masa oluşturacağız ve esnaflarımızı ilgilendiren, pazarcılarımızı ilgilendiren sorumlu kişi veya kişiler birinci ağızdan bu sorunları yerel yönetimlere, belediyelere iletebilecekler. Ve bizler de belediyelerin imkanlarıyla, ivedilikle inşallah sorunları çözüme kavuşturacağız." (İLKHA)

Kaynak: ilkha