Mustazaflar Cemiyeti'nin düzenlediği "Şehidler Gecesi" programı, Hilvan Ziraat Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti.

Şiirlerin okunduğu programda şehitlik ile ilgili bir tiyatro sahnelendi.

Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Cengiz Aydın, şehadetin bazen kundaktaki çocuğun gözünde göründüğünü belirterek şehadete değindi.

"Şehadet bazen bize kundaktaki çocuğun gözünde göründü"

Cengiz Aydın

Aydın, "Son 200 yıldır İslam ümmeti gerçekten büyük ölümler, büyük şehadetler ve gerçekten içimizi acıtan büyük sahneler gördük. Şehadet bazen bize kundaktaki çocuğun gözünde göründü, bazen boğazından aşağı felçli 80'e 90'a merdiven dayamış pir-i fani bir ihtiyarın yüreğinde görüldü. Allah Resulü aleyhi salatu vesselamın sahabeye şehadeti anlatma meselesinden önce neyi konuşmuşsa ben de öyle başlayayım. Bir gün Allah Resulü Mecsid-i Nebevi'de bir kalabalığa dedi ki 'Yüz yıl sonra benim sesimi işitecek kimse burada kalmayacak.' Yani yüz yıl sonra şu anda burada olanların hiçbir tanesi burada olmayacak." dedi.

"Ölüm korkulacak bir şey değildir"

Siyonist işgalcilerden Lübnan'a yoğun hava saldırısı Siyonist işgalcilerden Lübnan'a yoğun hava saldırısı

Ölümün aslında korkulacak bir şey olmadığını ifade eden Aydın, "Biz ben-i Adem olarak ölümlü değiliz. Ölümü sadece tadıcıyız. Onun için bazen hocalara kızıyorum. 'Yav niye bu kadar ölümden korkuyorsunuz, ölüm korkulacak bir şey değildir. O kadar da büyütülecek bir şey değildir. O kadar da konuşulacak bir şey değildir' diyorum. Allah yolunda öldürülenleri sakın o kategoriye koymayın. 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin' deniliyor. 3-4 yerde Allah'u Teala bu ikazı bize söylüyor." şeklinde konuştu.

Program, okunan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha