Heniyye, Aksa TV'de yayınlanan konuşmasında, saldırıda HAMAS Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El Aruri ile birlikte 6 kişinin daha şehid olduğunu, 11 kişinin de yaralandığını belirtti.

Suikasta ilişkin yaptığı açıklamada Heniyye, Kassam Tugayları komutanlarından Samir Fendi ve Azzam El Akra'nın yanı sıra hareketin kadro ve üyelerinden Mahmud Zeki Şahin, Muhammed Beşaşe, Muhammed er-Reis ve Ahmed Hammud'un da şehid olduğunu bildirdi.

Heniyye, "Aruri'nin Lübnan topraklarında şehid edilmesi tam anlamıyla bir terör eylemi ve Lübnan'ın egemenliğinin ihlalidir. Halkımıza ve topraklarımıza karşı saldırıların dairesinin genişletilmesidir.” dedi.

Saldırıların HAMAS'ın gücünü arttırdığını söyleyen Heniyye, "Aruri ile HAMAS'ın liderleri ve kadrolarının şehid edilmelerinin yansımalarının sorumluluğu işgalci siyoniste aittir. Halkımızın direnişini ve kararlılığını kırmayı asla başaramayacaklar." ifadesini kullandı.

Siyonist işgal rejimine ait bir İHA, dün akşam Lübnan'ın başkenti Beyrut'a bağlı Dahiye'de Maşrafiye bölgesinde HAMAS ofisini bombalamıştı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha