Soykırımcı işgal ordusunun Gazze'de tuzak ihtimaline karşı tünelleri ve binaları ararken Filistinli sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı duyuruldu.

İşgal rejimi gazetelerinden Haaretz, Gazze'deki sivillerin "sistematik şekilde" canlı kalkan olarak kullanıldığını, genellikle 20'li yaşlardaki Filistinli genç erkeklerin askeri üniforma giydirilip elleri arkadan bağlanarak bina ve tünellere gönderildiğini yazdı.

Haberde, söz konusu uygulamanın işgal ordusu sözde Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin ofisi ve ordudaki üst düzey subayların bilgisi dahilinde gerçekleştirildiği belirtildi.

HAMAS, siyonist rejim ordusunun Gazze'deki tünelleri ve binaları aramak için Filistinli sivilleri canlı kalkan olarak kullanmasının "uluslararası soruşturmayı ve kınamayı gerektiren savaş suçu" olduğunu belirtti.

Trabzon'da trafik kazası: 7 yaralı Trabzon'da trafik kazası: 7 yaralı

HAMAS'ın Siyasi Büro üyesi İzzet Er-Rişk, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Rişk açıklamasında, "Haaretz'in, Nazi işgal ordusunun Gazze'deki tünellerde ve binalarda arama yapmak için Filistinli sivilleri canlı kalkan olarak kullanmasına ilişkin araştırmasında ortaya çıkanlar, bu ordunun tüm dünya tarafından kınanması gereken savaş suçları işlediğini bir kez daha doğruluyor." ifadelerini kullandı.

Uluslararası kuruluşlara ve insan hakları örgütlerine "Siyonist rejimin işlediği suçları açığa çıkarıp kınama ve yargı önünde hesap vermesini sağlama" çağrısı yapan Rişk, habere konu olan yeni suçların da Uluslararası Adalet Divanındaki (UAD) soykırım davası dosyasına eklenmesini istedi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha