Toplumsal dönüşümü sağlayan İslami düğünler ile çocuklarını evlendiren aileler, düğünlerinin Kur'an ve sünnet çerçevesinde olmasını amaçlıyor.

Kadın ve erkeklerin iç içe olduğu ve İslami değerlerin çiğnendiği düğünler yerine, Müslüman halk, İslami düğünleri tercih ediyor. Kur'an tilaveti ile başlayan düğünlerde salavatlar ve sık sık getirilen tekbirler, düğünlere ayrı bir güzellik katıyor.

Düğün esnasında erkek ve bayanların ayrı bölümlerde haremlik-selamlığa dikkat etmesi, düğüne katılan halk tarafından takdir topluyor. Düğünlerde ilahi ve ezgilerin seslendirilmesi ise düğüne katılanlarda manevi etkiler bırakıyor.

Özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği İslami düğünler, evlilik çağında olan gençleri ve aileleri İslami usullere uygun düğün yapmaya sevk ederken, Kur'an ve sünnet çerçevesinde yapılan düğünleri görenler, İslami düğün yapma kararı alıyor.

Kürtçe, Türkçe ve Zazaca düğün ilahi ezgileri hazırlayarak İslami düğünlerin yaygınlaşmasına katkı yapan ilahi ses sanatçısı Nurullah Aslım, İslami düğünler hakkında İLKHA muhabirine konuştu.

"İslami düğünlere olan talep diğer düğünlere karşı çok ciddi bir şekilde alternatif oldu"

Nurullah Aslım

İslami düğünlere rağbetin her geçen gün artığını söyleyen Aslım, "İslami düğünlere olan talep diğer düğünlere çok ciddi bir şekilde alternatif oldu. Halkın İslami düğünlere ilgisi çok güzeldir. Yaptığımız düğün organizasyonlarında çok güzel anlara şahit oluyoruz. Bir damat adayı düğün için bizimle iletişime geçti. Kendisi İslami bir düğün yapmak için ailesini zor ikna edebilmişti. Düğün sahipleri bu tür düğünlere yabancı oldukları için düğünü uzaktan izlediler. Düğüne karşı çıkanlar düğün bittikten sonra 'keşke bütün düğünlerimiz bu şekilde olsaydı. İnşallah bundan sonra düğünlerimizi helal olan İslami bir şekilde yapacağız' diyorlardı." dedi.

"İslami düğünler tanındıkça tercih ediliyor"

Kaza yapan araç sahipleri dikkat: İlamsız tebligatlara itibar edip dolandırılmayın! Kaza yapan araç sahipleri dikkat: İlamsız tebligatlara itibar edip dolandırılmayın!

İslami düğünler, tanındıkça tercih edildiğini belirten Aslım, "Biz sanatçı ve müzisyenler olarak bu konuda işimizi güzel yaparsak ve yaptığımız düğün organizasyonları iyi servis edersek bu güzel düğünler kat kat artacaktır. Bazen akrabalar, İslami düğün konusunda sıkıntılar çıkarabiliyor. Yeni evlenecek kardeşlerime bu konuda tavsiyem onlar Allah'ı razı etmeye baksınlar. Amaç ve dertleri Allah rızası olsun. İnşallah Allah her şekilde onların yardımcısı olacaktır." diye konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha