Kongo Haberleri

kongo haberleri ve güncel kongo gelişmeleri, kongo ile ilgili tüm video, kongo fotoğrafları ve kongo haberleri ilkhaberin.com sitemizde


İSLAM DÜNYASI

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde en az 150 kişiyi taşıyan teknenin batması sonucu teknediklerin yarısından fazlası nehrin sularında kayboldu.

İSLAM DÜNYASI

Orta Afrika ülkelerinden Kongo'da bir cezaevinden firar girişimi sırasında 129 kişinin öldüğü duyuruldu.

İSLAM DÜNYASI

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde yıl başından bu yana tespit edilen maymun çiçeği vakasının 21 olduğu açıklandı.

İSLAM DÜNYASI

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde bir askeri mahkeme 25 askeri, ordu ile M23 isyancıları arasındaki son çatışmalar sırasında "düşman önünde firar etmekten"...

İSLAM DÜNYASI

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki birçok köyde düzenlenen silahlı saldırılarda en az 23 kişi hayatını kaybetti.

İSLAM DÜNYASI

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, Müttefik Demokratik Güçler (ADF) isyancılarının saldırısı sonucu 30 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

İSLAM DÜNYASI

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, içlerinde yabancıların da bulunduğu bir grup silahlı kişinin sabah saatlerinde başlattığı darbe girişiminin bastırıldığı duyuruldu.

İSLAM DÜNYASI

Kongo'nun Kuzey Kivu eyaletinde yerlerinden edilmiş kişilere yönelik iki kampa düzenlenen saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu en az 12 kişi...

İSLAM DÜNYASI

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin kuzeybatısındaki Equateur eyaletinde etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı selde en az 10 kişi öldü.

İSLAM DÜNYASI

Kongo'da 5 bölgede M çiçeği (mpox) vakasının tespit edilmesinin ardından, ülke genelinde salgın ilan edildi.

İSLAM DÜNYASI

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde en az 14 askerin kolera nedeniyle hayatını kaybettiği ve Haut-Katanga eyaletinde ise salgından 500 askerin etkilendiği bildirildi.

İSLAM DÜNYASI

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde milislerin saldırısı sonucu 11 sivil hayatını kaybetti.