Çad Haberleri

çad haberleri ve güncel çad gelişmeleri, çad ile ilgili tüm video, çad fotoğrafları ve çad haberleri ilkhaberin.com sitemizde


İSLAM DÜNYASI

Çad'da son günlerde yaşanan sel nedeniyle en az 54 kişi hayatını kaybetti.

İSLAM DÜNYASI

Çad’da bir askeri mühimmat deposunda çıkan ve patlamalara yol açan yangında 9 kişi hayatını kaybetti, 46 kişi yaralandı.

İSLAM DÜNYASI

Kurban Organizasyonu için günler öncesinden Çad'a giden Yetimler Vakfı, bayram namazının ardından hayırseverlerin vekaletleri doğrultusunda alınan hayvanların kesimini gerçekleştirdikten sonra...

İSLAM DÜNYASI

Türkiye, Almanya, Hollanda merkezli yardım organizasyonu gerçekleştiren İslami dört yardım kuruluşu, Çad'da kurban kesimi organizasyonu gerçekleştirdi.

İSLAM DÜNYASI

Yetimler Vakfı, Kuzey-Orta Afrika ülkesi Çad'da, bir yetimhanede 160 çocuğa bayramlık elbise dağıtımda bulundu.

İSLAM DÜNYASI

Yetimler Vakfı, Kuzey-Orta Afrika ülkesi Çad'da, medreselerde hem Kur'an-ı Kerim dersi alan hem de İslami ilimleri tedris eden çocuklara hediyelerin...

İSLAM DÜNYASI

Kurban Bayramı'nda gerçekleştirilecek kurban organizasyonu için Çad'a giden Yetimler Vakfı, başkent Encemine yakınlarındaki bir medresede okuyan öğrencilere Kur'an-ı Kerim dağıttı.

İSLAM DÜNYASI

Çad'da muhalefet lideri ve geçiş dönemi Başbakanı Succes Masra, cumhurbaşkanı seçimini kaybettiğini kabul ederek istifa etti.

İSLAM DÜNYASI

Geçtiğimiz günlerde kurban çalışmalarına başladığını kamuoyuna duyuran Umut Kervanı, Afrika'da da bazı ülkelerde kurbanlık alımları için harekete geçti.

İSLAM DÜNYASI

Çadlı yetkililer, 6 Mayıs'ta Afrika ülkesinde yapılacak seçimlerin ardından Washington ile güvenlik işbirliğini sürdürme niyetinde olduklarını ABD'ye bildirdi. 

İSLAM DÜNYASI

Çad hükümeti, ABD askeri personelinin ülkede faaliyet gösterebileceği hüküm ve koşulları belirleyen SOFA anlaşmasını iptal edebileceğini duyurdu.

İSLAM DÜNYASI

Sivil toplum kuruluşu Açlığa Karşı Eylem (Action Against Hunger), Çad'da 3,4 milyon kişi için "gıda güvensizliği" uyarısı yaptı.