Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen finalde, 19 ilden bölge birincisi olan 20 hafız öğrenci, Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde okumak için yarıştı.

Peygamber Sevdalıları: Tüm İslam ülkeleri işgal rejiminin bölgesel hesaplarını bozmalıdır Peygamber Sevdalıları: Tüm İslam ülkeleri işgal rejiminin bölgesel hesaplarını bozmalıdır

Programa Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Öğrenme Süreçleri ve Sosyal Etkinlikler Dairesi Başkanı İhsan Erkul, kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Vali Kızılkaya, yarışmaya ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Evliya ve ulema diyarı Siirt, geçmişten beri İslam ilimlerinin öğrenilmesinde ve hafızlık konusunda ülkemizin önemli vilayetlerinden biridir. Yarışmalara katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

"Bilgi ve hikmete ulaşmış nesiller yetiştirmek hedefimizdir"

İhsan Erkul ise destek veren herkese teşekkür ederek, "Temsil kabiliyeti yüksek, tarihi ve kültürel mirasın farkında, değer ve idrak bilinci gelişmiş, bilgi ve hikmete ulaşmış nesiller yetiştirmek hedefimizdir. Bu doğrultuda çocuklarımızı milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerler ekseninde eğitmek için çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Yarışmada, lise kategorisinde Ankara Sincan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Mustafa Salih Avcı birinci olurken, İzmir Şehit Bahattin Elden Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Ahmed Hac İbrahim ikinci, Konya Mustafa İlboğa Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Melih Demiröz ise üçüncü oldu.

Ortaokul kategorisinde ise Gaziantep Boyacı Mahmut Ziylan İmam Hatip Ortaokulu'ndan Hamza Deru birinci, Antalya Bayram Çiftçi İmam Hatip Ortaokulu'ndan Muhammet Ali Akca ikinci, Erzurum Sıddık Tivnikli Hafız İmam Hatip Ortaokulu'ndan Mustafa Efe Uluş üçüncü olarak dereceye girdi.

Dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katkı sağlayan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür edildi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha