Filistin Enformasyon Merkezi muhabirlerinin verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin Gazze bölgesinin muhtelif noktalarına yönelik hava ve kara saldırıları dün gece ve bugün de devam etti. İşgal güçleri bu saldırılarında meskun evleri, insanların toplu olarak bulundukları merkezleri, tesisleri ve caddeleri hedef aldılar. 

Gazze Şeridi'nin güney kesiminde yer alan Han Yunus şehrinin ortasındaki El-Bahr Caddesi'nde bir evin işgal güçlerinin saldırısına maruz kalması sonucu birçok kişinin yaralandığı bildirildi. 

Filistin Kızılayı işgal güçlerinin Han Yunus'taki Emel Hastanesi civarına yönelik top saldırılarını yeniden başlattıklarını duyurdu. 

Gazze'nin orta kesimindeki El-Meğazi Mülteci Kampı'na düzenlenen saldırıda bir kişinin şehit olduğu birçok kişinin de yaralandığı haber verildi. 

Han Yunus'taki Maan bölgesine düzenlenen saldırıda da bir kişinin şehit olduğu 3 kişinin yaralandığı bildirildi. 

Makarna fabrikasındaki patlama soruşturması: Müdür tutuklandı Makarna fabrikasındaki patlama soruşturması: Müdür tutuklandı

Gazze'nin orta kesiminde yer alan Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki Yirmi Caddesi'ne düzenlenen hava saldırısında da 4 kişinin şehit olduğu haber verildi. 

Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'nde Minetullah Ebu Rızk isimli bir bayan işgal güçlerinin saldırısı sonucu daha önce almış olduğu bir yaranın tesiriyle hayatını kaybetti. 

Cibaliya Mülteci Kampı'nın batısındaki El-Faluca Kabristanı'na işgal güçleri tarafından insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda da 5 kişi şehit oldu. 

Sivil savunma ekipleri Ez-Zevadiye kasabasında, önceden saldırıya uğrayan bir yerin enkazı altından iki şehit cenazesi çıkardılar.

Han Yunus şehrinin güneydoğu tarafına işgal uçaklarından yoğun hava saldırıları düzenlendi. Kuzey ve orta kesimlerine de tanklardan kara güçleri vasıtasıyla saldırılar gerçekleştirildi. 

İşgal güçlerinin hava saldırılarının yanı sıra kara güçlerinin sızma teşebbüsleri de devam ediyor. Bazı bölgeler işgal ordusunun kara güçlerinin kuşatması altında bulunuyor. İşgal güçleri kuşatma altında tuttukları bölgelere gıda maddesi ve su sokulmasını engelleyerek içeridekilerin açlık ve susuzluktan ölmelerine sebep olmaya çalışıyor. İşgal güçleri karadaki baskın ve saldırılarında da sivil insanları hiçbir gerekçeye ihtiyaç duymaksızın tamamen keyfi bir şekilde ve rastgele katlediyor. Kara saldırılarında aynı zamanda sivil insanlar esir edilerek bilinmeyen yerlere götürülüyor.

Editör: Abdulkadir GENÇDAL