İSLAM DÜNYASI

Gazze'de devam eden soykırım Mardin'de basın açıklamalarıyla telin edildi

Mardin'in merkez Artuklu ilçesinde bulunan Ekrem Oy Camide cuma namazı çıkışı Gazze'de meydana gelen katliam ve soykırıma karşı basın açıklamaları düzenlendi.

Mardin Sivil Toplum Kuruluşu Platformu tarafından organize edilen basın açıklamaları yağan yağmura rağmen gerçekleştirildi.

Basın açıklamasına siyasi parti yetkilileri ve STK'lar katılım gösterirken toplanan kalabalık siyonist işgalciler aleyhine ve Filistin lehine çokça slogan attılar.

Basın açıklaması metnini Platform Sözcüsü Necmettin Başboğa okudu.

“İslam ülkeleri tam bir acziyet ve atalet içinde”

Başboğa, "Malumunuz olduğu üzere işgalci israilin Gazze’ye saldırıları altı aya yaklaştı. İsrail hiçbir hukuk, uluslararası anlaşma ve sözleşme tanımıyor. Kadın, çocuk ve yaşlı demeden bütün Filistin halkına katliam uyguluyor. Küresel güce sahip devletler israilin vahşi saldırılarını ve katliamlarına sessiz kalarak işgalci israili cesaretlendirmektedir. BM, Amerika ve İngiltere’nin elinde oyuncak gibi kullanılmaktadır. İslam ülkeleri tam bir acziyet ve atalet içinde tavırsız, etkisiz ve faydasız bir tutum içinde acziyetini sergilemektedir. Bu ahval ve şartlar içinde dünyanın dört bir yanında insanlık duygusunu ve vicdanını yitirmemiş insanlar, israil katliamlarını ve saldırılarını dünyanın dört bir yanında protesto etmektedir. Doğudan batıya, Avrupa’dan Asya’ya ve Afrika’dan Latin Amerika’ya kadar dünyanın dört yanında İsrail’in katliamlarına ve işbirlikçi hükümetlere karşı direnen ve haykıran tüm halklara selam olsun. Bizler de Mardin olarak şerefli Gazze direnişini selamlıyor ve katil Siyonist İsrail ve işbirlikçilerini şiddetle kınıyoruz. Bu vesileyle başta Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve İslam ülkeleri olmak üzere tüm duyarlı ülkelere çok açık ve net bir çağrıda bulunuyoruz. Bir vicdan isyanı içinde bulunan halkınızın çığlıklarına kulak veriniz." şeklinde ifade etti.

Hükümet yetkililerine çağrıda bulunan Başboğa, israil ile ticari ve diplomatik ambargonun uygulanması gerektiğini belirterek, “Bir avuç mazlum ve sahipsiz Gazze halkına karadan, havadan ve denizden vahşice saldıran israile karşı somut bir adım atılmasını bekliyoruz. Siyonist israil, mazlum ve yaralı Gazze halkını şimdi de açlık ve hastalık ile kırılmasına ve teslim olmaya zorluyor. Ey İslam ülkeleri, Gazze’li mazlumların imhasına daha ne kadar seyirci kalacaksınız? Gazze’nin haklı ve meşru direnişini eğer tankla, uçakla ve silahlı unsurlarla destekleyecek güçte değilseniz hiç olmazsa ticari ve diplomatik ambargo uygulayınız.” ifadelerini kaydetti.

“Siyonist israile katkıda bulunan bütün yerli ve yabancı firmalar ve kuruluşların ürünlerine karşı ambargoyu sürdürmeye kararlıyız”

Siyonist israile katkıda bulunan bütün yerli ve yabancı firmalar ve kuruluşların ürünlerine karşı boykot etmeye devam edeceklerini vurgulayan Başboğa, “İslam ülkelerinde halkın beklentisi ile hükümetlerin sessizliği arasındaki derin çatışma gittikçe büyüyor. Limanlarınızı, hava meydanlarınızı ve lojistik akışını katil işgalci israile kapatınız. Kapsamlı işbirliği ve dayanışma ruhu içinde İslam ülkelerini ortak tavır almaya ve israil ile her türlü askeri, ticari, diplomatik ve diğer alanlarda ilişkilerini sonlandırmaya davet ediyoruz. Bizler de, katil siyonist israile katkıda bulunan bütün yerli ve yabancı firmalar ve kuruluşların ürünlerine karşı ambargoyu sürdürmeye kararlı olduğumuzu deklare ediyoruz. Bu vesileyle Mardin STK Platformu bileşenleri olarak mazlum Gazze’nin haklı direnişini selamlıyor ve katil siyonist israilin vahşi saldırılarını şiddetle lanetliyoruz. Ramazan ayının bereket ve rahmet ikliminde Müslümanların şuur ve basiret içinde ortak dayanışma göstermelerine vesile olmasını niyaz ediyoruz.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)