Filistin'de işgal rejiminin sürdürdüğü katliama tepkiler sürüyor.

Cuma namazı çıkışında Cumhuriyet Caddesinde biraya kitle tekbir getirdi ve sloganlar attı.

Basın açıklaması öncesi Ağrı ÖNDER İmam Hatipler Derneği Başkanı Turgut Özmüş, yaşanan katliama sessiz kalınmaması gerektiğini hatırlattı.

Daha sonra basın açıklamasını Ağrı ÖNDER İmam Hatipler Derneği Başkan Yardımcısı Yunus Özmen okudu.

Siyonist işgalcilerden Lübnan'a yoğun hava saldırısı Siyonist işgalcilerden Lübnan'a yoğun hava saldırısı

Katledilen bebeklerin vicdan sesi olmak için toplandıklarını belirten Özmen, "Kalbi Filistin için atan, yüreği Gazze’de çarpan, Filistin halkının acısını kurşun yarası gibi yüreğinde taşıyan vicdan sahibi değerli Müslümanlar; ilk kıblemiz Mescid-i Aksa için, Kudüs için, bombardıman altındaki Gazze için buradayız! Şehit olan tüm kardeşlerimiz için, gözü yaşlı analar, bağrı yanık babalar için, süt kokulu bebekler için buradayız. Vicdanların sesi olmak için buradayız!" dedi.

Özmen, "Ağrı ÖNDER İmam Hatipliler olarak, bu meydandan sesleniyoruz! Kana doymayan işgalci, katil, siyonist israil'i lanetlemek; mazlum Filistin halkının haklı davasına destek vermek için buradayız! Kudüs'e selam olsun! Gazze'ye selam olsun! Selam olsun Filistin halkının haklı mücadelesine! Değerli kardeşlerim; terörist israil kana doymuyor! Gazze'de savaş suçu işlenmeye devam ediyor. Gazze’de katil İsrail tarafından soykırım devam ediyor. Filistin’de bebekler, çocuklar, kadınlar, siviller katledilmekte. Hastaneler, okullar, camiler, çadırlar bombalanmakta! Ağrı ÖNDER olarak yaşanan bu vahşete elbette kayıtsız kalmamız mümkün değildir! Bu soykırımı görmezden gelmemiz imkânsızdır!" ifadelerini kullandı.

Açıklamasında batı ülkelerinin ikiyüzlü olduğunu savunan Özmen, "Sivil ve masum insanlara yönelik saldırıları nefretle kınıyor, hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmetler diliyor, yaralılara şifalar temenni ediyoruz. Uluslararası toplum, sözde medeni! Avrupa, Gazze’deki soykırımı film izler gibi izlemektedir. İkiyüzlü batı ve İslam ülkeleri bu vahşeti görmemektedir! İnsan Hakları Örgütleri üç maymunu oynamaktadır! İnsan hakları savunucularından haber var mı?" diyerek sitemde bulundu.

Gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından Genç ÖNDER tarafından hazırlanan ve ismine "Filistin Resim Koridoru" denilen alan gezildi.

Programa halkın yanı sıra Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abduhalik Karabuluk, Ağrı Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek'de katıldı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha