İSLAM DÜNYASI

Fransa Yetim Eli'nden Burundi'de gıda yardımı

​​​​​​​Birkaç gündür Burundi'de farklı yardım çalışmaları yapan Fransa Yetim Eli, başkent Gitega'da yüzlerce aileye gıda yardımında bulundu.

Önceki günlerde hayırseverlerin bağışlarıyla Burundi'de kesip ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığı onlarca sadaka, şükür, adak ve akîkâ kurbanını projesi, yüzlerce kişiye iftar ve nakdi yardım gibi çalışmalar yapan Fransa Yetim Eli, bu kez ihtiyaç sahibi ailelere yönelik gıda yardımında bulundu.

Başken Gitega'da yapılacak gıda yardımı için sabah namazı sonrasında Bujumbura'dan yola çıkan ve yaklaşık 2,5 saat sonra Nyagumari ilçesine ulaşan Fransa Yetim Eli yetkilileri, hazırlıkları yerinde inceleyip paketlerin hazırlanmasına destek oldu.

Nyagumari ilçesine bağlı köylerde aylık kazancı ortalama 10-15 dolar seviyesinde olan ihtiyaç sahiplerinin özenle belirlenerek çağrıldığı alanda toplanan yüzlerce kişi, verilen yardımları sevinç ile teslim aldı.

Yapılan yardım çalışması ile ilgili İLHA muhabirine konuşan Fransa Yetim Eli Genel Başkan Yardımcısı Ümit Ataş, "Burundi'de yardım çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Bulunduğumuz yer yüzlerce öğrencinin ilim aldığı, Kur'an-ı Kerim öğrendiği bir medrese. Hayırseverlerin bize gönderdiği gıda kolilerini buradaki ihtiyaç sahibi ailelere dağıttık. Buradaki ihtiyaç sahibi aileler, özellikle bu çevredeki en fakir, en mağdur olanlardır. Bize bu imkânı sağladıkları için Allah hayırseverlerimizden razı olsun." dedi. (İLKHA)