Kömür madeninde iş kazası: 1 ölü Kömür madeninde iş kazası: 1 ölü

İşgal rejimi, Gazze başta olmak üzere Filistin genelinde 123 gündür acımasızca sivillere yönelik soykırım ve katliam yapıyor.

Bölgede devam eden bombardımanda her geçen saat can kaybı artarken yaralı ve kanser hastası Filistinliler tedavi için Türkiye'ye getirildi.

siyonistlerin attığı fosfor bombaları sonucu yaralanan ve Gazze’den tedavi için Türkiye'ye getirilen 13 yaşındaki Ahmet Hamada Hamdi Mürteja tedavi gördüğü Ankara'daki şehir hastanesinde şehadete kavuşurken Türkiye'de şehid olan Filistinli sayısı 12'e yükseldi.

Cenaze namazına siyasi parti temsilcileri, Filistinliler, Ankara Filistin Dayanışma Platformu öncülüğünde STK temsilcileri ve Kudüs sevdalısı halk, Hacı Bayram Veli Camiinde öğle namazından sonrası saf tutup şehid için cenaze namazı kıldı.

Cenaze namazı sonrası Filistin'e dualar edildi. Tekbirler ve sloganlar eşliğinde şehidin cenazesi, cenaze aracına aktarıldı. Cenaze namazında hazır bulunan şehidin babasına vatandaşlar sarılarak teselli edilip çocuğunun şehadetini tebrik ettiler.

Şehid Ahmet Hamada Hamdi Mürteja, Karşıyaka mezarlığına defnedildi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha