RÖPORTAJ

Fıstık hasadı nedeniyle okula gidemeyen çocuklar: Okulu çok özledik

Şanlıurfa'da fıstık hasadı mevsimi nedeniyle okula gidemeyen öğrenciler eğitimlerinden geri kalmanın üzüntüsünü yaşıyor.

Şanlıurfa'da fıstık hasadı mevsimi, öğrencilerin eğitimine ara vermesine neden oluyor.

Şanlıurfa'da her yıl fıstık hasadı mevsiminde birçok çocuk, eğitimlerine ara vermek zorunda kalıyor. Ailelerin ekonomik zorunluluklar nedeniyle çocuklarını çalıştırmak zorunda kalması, bölgedeki öğrencilerin eğitimini olumsuz yönde etkiliyor.

Aileleriyle birlikte fıstık toplamaya giden çocuklar, hasat süresince okula devam edemiyor. Fıstık toplamak zorunda kalan öğrenciler, derslerinden geri kalmanın üzüntüsünü yaşıyor.

Aileleriyle birlikte fıstık toplamak zorunda kalan Zeynep Mizgin Çoban ve Fatma Elif Çoban, okula gidememenin getirdiği zorlukları dile getirdi.

“Fıstığı bitirdikten sonra okula devam edeceğim”

Fıstık hasadını bitirip bir an önce okula başlama heyecanı içerisinde olduğunu belirten Zeynep Mizgin Çoban, "Okula gitmemem benim için çok kötü bir durum ama fıstık toplamamız lazım. Fıstığı bitirdikten sonra okula devam edeceğim. Fıstık toplarken zorluklarla yüzleşiyoruz. Hafta sonu falan yeni işten okula başlayacağım. Şu an okula gitmiyorum, ailemle beraber fıstık topluyoruz. Yaşıtlarım ders görürken benim burada fıstık toplamam kötü bir şey ama maalesef toplamamız lazım. Bu sorun değil, daha sonra dersleri pekiştireceğim, kaçırdıklarımı sonradan çalışacağım. Çalışmak, dersleri dinlemek gibi değil, yine de çalışacağım. Durumumuz her yıl böyle, fıstık nedeniyle okula bazen gidiyorum, bazen gitmiyorum. Okulu özlüyorum, arkadaşlarımla aynı ortamda değilim." diye konuştu.

“Okuldan geri kalmam beni çok üzüyor”

Okulu çok özlediğini dile getiren Fatma Elif Çoban, "Fıstığı çok seviyorum ama okulu da çok seviyorum. En çok okulu seviyorum. Okuldan geri kalmam beni çok üzüyor, fıstık topladığım için geri kalıyorum. Yine de arkadaşlarımla beraber olmayı diliyorum. Fıstık var diye çalışıyoruz, ter döküyoruz. Okulda öğretmenimi, arkadaşlarımı, derslerimi, her şeyi çok özledim. 4'üncü sınıfa geçtim." dedi. (İLKHA)