Direniş grupları, düzenledikleri toplantı sonrası yaptıkları ortak açıklamada,  Aksa Tufanı harekatının, Filistin meselesi düzeyinde stratejik bir değişim oluşturduğunu ve Siyonist işgal hükümetinin aşırıcı planlarına ve Batı Şeria ve Kudüs'teki yerleşimcilerin suçlarına karşı doğal bir yanıt çerçevesinde gerçekleştiğini vurguladı.

Gruplar, Filistin halkına yönelik saldırganlığa kapsamlı bir son verilmeden herhangi bir anlaşma ya da takas anlaşması olamayacağı yönündeki birleşik ulusal konumlarını yinelediler.

Filistin ve Gazze meselesinin idaresinin bir iç mesele olduğuna dikkat çeken gruplar, "işgale ve destekçilerinin hiçbir şekilde halka müdahale etmesine veya onları vesayet altına almasına izin verilmeyeceği" kaydedildi.

Başta Filistin toprakları olmak üzere dünyanın her yerindeki halklara direnişe ve gösterilere devam etmeleri çağrısında bulunan gruplar, işgalci rejime soykırım davası açan Güney Afrika'nın bu tavrını övdüler.

Açıklamada, yerinden edilmiş Filistinlilerin acilen Gazze'nin kuzey şehirlerindeki evlerine dönmeleri gerektiği belirtilerek Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası ve uluslararası kurumlara görevlerini tam olarak yerine getirmeleri çağrısında bulunuldu.

Filistin davasını tasfiye etmeye yönelik tüm girişimlerin halkın ve direnişin kararlılığı ile paramparça olduğunu vurgulayan gruplar, zaferden, özgürlükten, geri dönüşten, kendi kaderini tayin etmekten ve başkenti Kudüs olan Filistin devletinin kurulmasından başka bir sonucu kesin bir dille reddetti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha