Ebubekir Sıddık Kız Kur'an Kursu tarafından düzenlenen etkinlikte Veda Hutbesi'ni ezberlemek için yarışan ev hanımlarına çeşitli hediyeler takdim edildi.

Ebubekir Sıddık Kız Kur'an Kursu Hocası Fatma Mutlu, etkinliğe günler önesinden hazırlık yaptıklarını kaydetti.

"İnsanların en hayırlıları yetişiyor"

Konu hakkında değerlendirmede bulunun Adıyaman İl Müftülüğü Şube Müdürlerinden Rıfat İliter, "Kur'an kurslarımız bu hafta kapanıyor. Hemen hemen her kursumuz birer hafta program yapıyor. Biz de bu programlara katılarak öğrencilerimiz neler öğrendi, neler elde ettiler hayatlarında ne gibi değişikler oldu bunu ölçmeye çalışıyoruz. Kur'an kursu hocalarımıza gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kursiyerlerimizin hepsini tebrik ediyorum. Çünkü onlar insanların en hayırlıları, Kur'an-ı Kerim öğrenmeye, Allah'ın dini iğrenmeye geldiler. Allah'ın dinini, Kur'an-ı Kerim'i öğrenmekten daha hayırlı bir şey olamaz. Bütün dünyevi işlerini bir tarafa bırakarak Allah'ın dinini öğrenmek için gelen tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Bu kurslarımız bu hafta kapanacak 1 Temmuz'da yaz kurslarımız başlayacak. Daha sonra eylül ayı için kurslarımıza bekliyoruz." dedi.

"Annelerimiz gönüllü bir şekilde gelmektedirler"

Ailelerin gerçek manada İslam'ı öğrenmesinin ümmetin kurtuluşuna vesile olacağına değinen Fatma Mutlu, "Senenin başından bu yana ilme gönül veren kardeşlerimizle fıkıh, tefsir, hadis ilmiyle birlikte sahabe iklimini öğrenmekteyiz. Senenin sonunda öğrencilerimizle birlikte bir yılın meyvesini almak için böyle güzel bir yarışma programı düzenledik. Yarışmamız da öğlencilerimiz Veda Hutbesini, Esma-ul Hüsna'yı ezberlediler. Seçkin sahabelerin hayatlarını öğrendiler. Bugün il müftülüğünden gelen jürilerimizle güzel bir yarışma yapmaktayız. Bayanlarla gönül eğitimi çok güzeldir. Çünkü çocuklarda zorunlu bir eğitim vardır. Ancak annelerimiz gönüllü bir şekilde gelmektedirler. Bir annenin tahkiki imanla beraber ilmi öğrenmesi bütün ailelerin kurtulması demektir." ifadelerini kullandı.

"Sahabetlerimizin hayatlarını en güzel şekilde öğrendik"

Şükran Akgün ise, "Senenin başından beri okullarla beraber eğitim, öğretime başladık. Elif-ba ile başlayıp Kur'an-ı Kerim öğrenen, ilmihal, dini bilgiler, tecvit, hanım sahabetlerimizin hayatlarını en güzel şekilde öğrendik. Senemizin sonuna geldik. kıymetli öğrencilerimiz kendi aralarında elenerek beş kişi kaldı. Bugün sahabe hayatların Veda Hutbesini ve Esma-ul Hüsna'dan yarışıyorlar. İnşallah seneye Kur'an dostlarımızla beraber olmak için dört gözle bekleyeceğiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Karabük'te zincirleme kaza: 4 yaralı Karabük'te zincirleme kaza: 4 yaralı
Kaynak: ilkha