Ensarullah Hareketi’nin Siyasi Büro üyesi Muhammed el-Buhayti, bu hareketin, ABD ve İngiltere'nin saldırıları durdurmaları karşılığında Sana hükümetini tanıma teklifini reddettiğini açıkladı.

Peygamber Sevdalıları: Tüm İslam ülkeleri işgal rejiminin bölgesel hesaplarını bozmalıdır Peygamber Sevdalıları: Tüm İslam ülkeleri işgal rejiminin bölgesel hesaplarını bozmalıdır

Muhammed el-Buhayti, "ABD ve İngiltere, aracılar vasıtasıyla bize saldırılarımızı durdurmamız karşılığında hükümetimizi Sana’da tanıyacaklarını teklif etti, ancak biz bunu kabul etmedik." dedi.

Ensarullah Hareketi, son aylarda Gazze halkına destek amacıyla, Kızıldeniz, Hint Okyanusu ve Babülmendep Boğazı’nda işgal topraklarına giden işgal rejimine ait veya bu rejime mal taşıyan gemileri hedef aldı.

Ensarullah Hareketi, işgal rejiminin, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını ve bu bölgedeki sivillerin katledilmesini durdurmadığı sürece, işgale ait veya işgal altındaki topraklara giden gemilere ve işgal rejimini destekleyen koalisyon güçlerine ait gemilere yönelik Kızıldeniz’deki saldırılarını sürdüreceğini her defasında yineledi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha