2023 LGS sınavına kısa bir zaman kala on binlerce öğrenci sınavda ter dökecek.

LGS öğrencilerinin zor günler geçirdiğini ve ailelerin her durumda desteklerini esirgememesini ifade eden Eğitim Koçu Yaşar Yılmaz, öğrencilerin sınavda kendilerini hazır hissettikleri dersten başlaması gerektiğini vurguladı.

Öğrencilere takıldığı sorularda beklemeden bir sonraki soruya geçmesini tavsiye eden Yılmaz, daha sonrasında atlanılan sorulara bakılmasını söyledi.

"Zaman dilimini en güzel şekilde değerlendirmeye gayret edelim"

Öğrencilerin girecekleri sınavın son sınavları olmadığını vurgulayan Yılmaz, "Öncelikle kısa bir zaman kalmış olan LGS sınavına girecek öğrencilerimize başarılar diliyorum. Her öğrenci kendi alanında özel bir öğrencidir. 2 Haziran'da yaklaşık bir milyondan fazla öğrenci bu sınava girecek. Tabi ki bu bir yarış formatında olacak ancak öğrencilerimizin bir kısmı nitelikli okullara girmiş olacak. Nitelikli okullara gidenler için güzel olmuş olacak ama giremeyenler için de bu hayatın sonu demek değildir. Önlerinde tekrar yine bir lise bir üniversite hayatları olacak. Biz burada bu zaman dilimini önümüzdeki sürecin akabinde en güzel şekilde değerlendirmeye gayret edelim. Velilerimiz bu süreci uzun bir yolculuk olarak düşünecek olursa; yani öğrencileriniz şu ana kadar bu yolculukta bu süreçte eğitim sürecinde bir yere geldiler, ellerinden gelen gayreti gösterdiler çalışmalar yaptılar. Aileler olarak da bu öğrencilerimizin arkasında olduğumuzu onlara destek olduğumuzu göstermemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Seri denemelerini devam ettirmeleri gerekiyor"

Son günlere yaklaşırken öğrencilerin özellikle eksiklikleri tamamlamak adına çalışması gerektiğini söyleyen Yılmaz, "Öğrencilerimize son 12-13 günde ne yapılması gerektiği ile ilgili birkaç şeyi söylemekte fayda var. Öncelikle şu an itibariyle öğrencilerimizin bir kez daha bir planlama yapmalarını tavsiye ediyorum. Son günlerde neler yapılabilir? Öncelikle eksikleri tekrar çıkarılabilir, seri denemelerini devam ettirmeleri gerekiyor. Her gün aynı saatte bu denemeleri yapsınlar. Denemelerdeki eksik konularını görüp hocalarıyla mutlaka çözemedikleri sorular üzerinde fikir alışverişinde bulunsunlar. Özellikle son 2-3 gün kala ailelerle birlikte yeşil alan, su kenarları ve bu gibi yerleri gezerek biraz stres atsınlar. Özellikle son gün akşam her şeyden soyutlanmış bir şekilde normal bir gün normal bir gece gibi hareket ederek inşallah sınava hazırlamış olsunlar. Sabah kalktıklarında normal bir kahvaltı ile LGS sürecine girmiş olsunlar." ifadelerini kullandı.

"Öğrencilerimiz kendilerini en iyi hissettikleri dersle başlaması gerekir"

Öğrencilerin süreyi iyi değerlendirmesi gerektiğini dile getiren Yılmaz, "LGS, iki aşamadan oluşuyor biliyorsunuz. Biri sözel bölüm diğeri ise sayısal bölüm. Öğrencilerimiz ilk etapta 09.30'da sözel bölüme girecekler ve onun akabinde 20 dakikalık ara verildikten sonra ikinci bölümde sayısal bölüme gelecekler. Benim tavsiyem öğrencilerimiz kendilerini en iyi hissettikleri sözel bölümde hangi ders ise ondan başlayarak yapmalarını tavsiye ediyorum ve kesinlikle bir soru üzerinde çok fazla zaman harcamasınlar. Hemen seri şekilde bir sonraki soruya baksınlar ki soruları bitirdikten sonra tekrar yapamadıkları soruya dönerek zamanı iyi değerlendirsinler. İnşallah ben bu noktada bütün öğrencilerimizin haklarında hayırlı olacak güzel yerleri kazanacaklarını temenni ediyorum cenab-ı Allah'tan." diye konuştu.

"Ailelerin, öğrencilerin arkasında durduğunu göstermeleri gerekiyor"

Müftü Dolu: Çocuğun gelişimine anne karnından itibaren dikkat edilmesi gerekir Müftü Dolu: Çocuğun gelişimine anne karnından itibaren dikkat edilmesi gerekir

Ailelerin bu sınavın bir son olmadığını ve her şekilde onların arkasında olduklarını hissettirmeleri gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Aileler öğrencilerin arkasında durduğunu göstermeleri gerekiyor. Bu hususta çalışmalarını takdir etmeleri gerekiyor. Kesinlikle 'bu çalışmayla bir şey olmaz, bu çalışmayla  bir yere varılmaz' söylemlerinden uzak durulması gerekiyor. Her öğrenci kendi alanında özeldir. Öğrenciyi teşvik etmeli, öğrenciyi gayrete getirmeli. Ayrıca öğrencinin herhangi bir başarı ya da başarısızlık durumunda ailesinden göreceği tepki, öğrenciye herhangi bir olumsuz veyahut da olumlu katkı sağlamayacağını anlamalı, bilmeli ve bu sınavın bir son olmadığını onlara aileler göstermeli. 'Evladım biz senin arkandayız evet yapsan da yapmasan da sen elinden geleni yaptın sen bütün gayreti çalışmayı gösterdin' diyerek onlara maddi ve manevi desteklerini sunmaları gerekiyor. 2 Haziran'daki LGS sınavına girecek bütün öğrencilerimize başarılar diliyor haklarında hayırlı tüm güzelliklerin kendilerinin olmasını diliyorum." dedi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha