RÖPORTAJ

Eğitim camiasından velilere çağrı: Din ve dil öğrenmek için seçmeli dersler önemli bir fırsattır

Seçmeli ders seçim süreci devam ederken konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Eğitim Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Ramazan Acar, velilere seslenerek; hem dinini hem de dilini öğrenmek isteyen çocuklar için seçmeli derslerin önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

2024-2025 eğitim ve öğretim yılında okutulacak seçmeli dersler için 30 Ocak'ta başlayan başvurular, 19 Şubat'a kadar devam edecek.

Öğrenciler ve velileri, taleplerini elektronik ortamda veya yazılı olarak yapabilecek.

Konuyla ilgili İLKHA muhabirine konuşan Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Ramazan Acar, velilere çağrıda bulunarak, seçmeli dil dersleri noktasında öğrenciler için veliler vasıtasıyla önemli bir imkan ve fırsat olduğunu söyledi.

Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde okutulmak üzere gençlerin velilerin dilekçe vasıtasıyla tercihte bulunacakları seçmeli dersler dönemi başladığını söyleyen Acar, "Önümüzdeki günlerde şubat ayının ortalarına kadar yapılması gereken bir tercihtir. Okul müdürlüklerine veliler öğrencilerin istek ve beklentiler doğrultusunda dilekçelerle başvuracaklar." dedi.

"Seçmeli dil dersleri öğrenciler için veliler vasıtasıyla önemli bir imkandır"

Başta dini eğitiminde eksik kalmış çocuklar için seçmeli derslerin önemli bir fırsat olduğunu belirten Acar, "Okullarda öğrenebilecekleri Kur'an-ı Kerim başta olmak üzere Peygamber Efendimiz (Salallahu Aleyhi Vesellem)'in hayatı, İslam dinimizin vecibelerini ve özelliklerini daha geniş çerçevede öğrenebilecekleri temel dini bilgiler dersinin yanına önemli bir kültür aktarımı olan dil dersleri olmak üzere ülkenin muhtelif yerlerinde kullanılan seçmeli dil dersleri noktasında öğrenciler için veliler vasıtasıyla önemli bir imkandır. İstifade edilmesi gereken bir fırsat olduğunu düşünüyoruz." diye belirtti.

"Seçmeli dersler önemli bir fırsattır"

Acar, "İlerleyen yaşlarda gençler, 'keşke bunu zamanında ben bileydim' ya da 'büyüklerim bana söyleseydi ve hatırlataydı bunu mektebinde öğrenmiş olurdum. Şimdi zorlanmazdım. İlave harcamalar ve bazı uygulamalar için kendimi zaman ayırmak hissetmezdim okul çağında bu işleri gerçekleştirmiş olurdum' dememeleri için seçmeli dersler önemli bir fırsattır." şeklinde konuştu.

"Zamanında öğrenilmeyen iş daha sonra pişmanlıkları beraberinde getirebilir"

Velilere seslenen Acar, "Hepimiz bu dünyadan göçüp gideceğiz. Arkamızdan üç İhlas bir Fatiha ve birkaç hatim yapabilecek olan evlatlar yetiştirmek için önemli bir fırsat olduğunu öngörüyoruz. Zaman geçiyor. Her şeyin bir zamanı vardır. Zamanında öğrenilmeyen iş daha sonra pişmanlıkları beraberinde getirebilir. Bu minvalde diyoruz ki; milli manevi değerlere bağlı, kültürünü önemsemiş ve benimsemiş gelecek kuşaklara kültürü aktarabilecek nesil yetiştirmek milli eğitimin temel amacı olduğuna göre bu süreçte veliler daha fazla beklemeden çocukların istek ve kabiliyetlerini göz önüne alarak okul müdürlüklerine dilekçe vasıtasıyla başvurup seçmeli derslerde bu imkanı kendileri açısında değerlendirmiş olsunlar isteriz." dedi.

"Eğitimde çalışan arkadaşlar hassas davranıyorlar"

Bu noktada eğitimcilerin duyarlılık gösterdiğini söyleyen Acar, "Eğitimde çalışan arkadaşlar hassas davranıyorlar. Ama yine de veliler olarak işin ucundan tutup çocukları bu noktada seçmeli derslerini okullara iletip dilekçeler vasıtasıyla gerçekleştirmiş olsak ziyadesiyle memnun olacaklarını düşünüyoruz." diye konuştu. (İLKHA)