Edirne Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı üretim tesisleri'nde üretilen 3 milyon 350 bin yavru sazan, özel araçlar üzerindeki tankerlerle Bursa’ya getirildi.

Balıklar, Bursa Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerince Gölyazı ve İznik Gölü başta olmak üzere farklı göl ve göletlere bırakıldı.

Sportif avcılığın geliştirilmesi, göllerdeki balık popülasyonunun artırılması amacıyla Edirne İpsala Su Ürünleri Üretim Tesisinden gelen yavru sazan balığı, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nün organizasyonu ile Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından doğal göl ve Büyükşehir Belediyesi kontrolündeki göletlere bırakıldı.

Özel araçlar içerisindeki tankerlerle Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne getirilen balıkların dağıtımı, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar'ın katılımıyla yapıldı.

Malatya'da bağımlılıkla mücadele toplantısı yapıldı Malatya'da bağımlılıkla mücadele toplantısı yapıldı

Sulama amaçlı yapılan göletlerin balıkçılığa kazandırılması çalışması ile atıl durumda olan kaynaklar üretime kazandırılarak farklı üretim modellerinin uygulanmasına imkân sağlayıp, ülkedeki eksikliği hissedilen sportif avcılık alanlarının Bursa'da oluşturulması yönünde önemli bir adım atılıyor. (İLKHA)

Kaynak: ilkha