Siyonist rejimden Şam'da hava saldırısı Siyonist rejimden Şam'da hava saldırısı

OCHA'dan yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki ilaç ve malzeme depolarının doldurulması için planlanan sevkiyatlara Siyonist rejimin izin vermediği vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"1-11 Ocak tarihleri ​​arasında Gazze Vadisi'nin kuzeyine yapılması planlanan gıda, ilaç, su ve diğer hayat kurtarıcı malzeme teslimatından yalnızca 5'i gerçekleştirildi. OCHA, kuzey Gazze'ye hızlı, güvenli, engelsiz ve sürekli insani erişim sağlanması çağrısını sürdürüyor. Planlanan tüm insani yardım konvoylarına yönelik talepler derhal yerine getirilmelidir.

Güney Gazze'de, Al Mawasi bölgesi sakinleri ve yaklaşık 4,6 kilometrekarelik bir alanı kaplayan Salah Ad Deen Yolu yakınındaki birkaç blokta yaşayanlar için dün yeni tahliye emirleri yayınlandı. israil ordusu bölgede operasyona hazırlandığını belirterek, etkilenenlerin Deir el Balah'a taşınması talimatını verdi. 18 binden fazla kişinin ve bilinmeyen sayıda ülke içinde yerinden edilmiş insanı barındıran dokuz sığınağın bu son emirlerden etkilenmesi bekleniyor.

İnsan Hakları Bürosu, İsrail güçlerinin şehre hava saldırıları düzenlemeye devam ederken Orta Gazze'nin çeşitli yerlerinden sakinlere Deir Al Balah'a taşınmaları emrini vererek sivillerin hayatını ciddi riske attığı yönündeki endişelerini dile getirdi. İnsan Hakları Ofisi, israil Savunma Kuvvetlerinin uluslararası hukuk kapsamındaki yükümlülükleri doğrultusunda sivilleri korumak için acil önlemler alması gerektiğini söyledi.

10 Ocak'ta An Nuseyrat Mülteci Kampı'nın kuzeyinde Elektrik Üretim Şirketi'nin jeneratörleri vuruldu ve jeneratörlerin dördü de alev aldı. Bu tesis, Gazze Şeridi'ne elektrik sağlayan dört büyük jeneratöre ev sahipliği yapıyor. Tesisin fonksiyonlarındaki kayıplar ve hasarlar doğrulanmadı, ancak tesisin gelecekte elektrik sağlama kabiliyetine ilişkin endişeler var." (İLKHA)

Kaynak: ilkha