Vali Usta, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili Öğrenciler, 02 Haziran 2024 Pazar günü eğitim hayatınızın önemli dönüm noktalarından biri olan 2023-2024 Liselere Giriş Sınavı (LGS) gerçekleştirilecektir. İnanıyorum ki, uzun bir süredir hazırlandığınız bu sınavı en güzel şekilde geçerek hayalini kurduğunuz liselere yerleşeceksiniz.

Malatya'da zincirleme kaza: 3 yaralı Malatya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

Bu zorlu süreçte sizlerin başarısı için büyük emek harcayan değerli idarecilerimize ve öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.

Unutmayalım ki sınavlar, sizlere eksiklerinizi görme ve tamamlama fırsatı veren ve bu doğrultuda bir yol haritası çizme fırsatı sunan araçlardır; sınavlar asla amaç değildir.

Pazar günü saat 09:30 ve 11:30’da ilimiz genelinde; 24 okulda, 248 salonda iki oturum halinde yapılacak sınava 4168 öğrencimiz katılacaktır. Sınavın sağlıklı ve sorunsuz yürütülmesi için merkez ve 7 ilçemizde gerekli güvenlik tedbirleri emniyet ve jandarmamız tarafından alınmıştır.

Yarın LGS'ye girecek olan sevgili çocuklar; biz size güveniyoruz, sizler de kendinize güvenin. Eminim ki, elinizden gelenin en iyisini yapacak ve başaracaksınız. Sizin zekânız, enerjiniz ve emeğiniz inşallah her engeli aşacaktır.

Unutmayın, her zorluktan sonra bir kolaylık vardır. Başarıyı değerli kılan bu uğurda çekilen zorluklardır ve LGS de bu zorluklardan sadece bir tanesidir.

Bu vesileyle; sınava büyük bir azim ve özveriyle hazırlanan tüm öğrencilerimizin ve her zaman destekleriyle evlatlarının yanında olan velilerimizin sınav heyecanını paylaşıyor, Liselere Giriş Sınavı (LGS)’na girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum." (İLKHA)

Kaynak: ilkha