Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Şanlıurfa Haşimiye Meydanı içerisinde bulunan Bıçakçılar Pazarı'nda yoğunluk yaşanıyor.

Kurban Bayramı'nda kurban kesimi yapmak isteyen vatandaşlar, bıçaklarını keskinleştirmek amacıyla bıçakçıların yolunu tuttu.

Bıçak bileme ustaları, bıçak fiyatlarının ve bıçak keskinletme fiyatlarının uygun olduğunu belirterek bıçak keskinletmek isteyenlerin erken gelmesini, son güne bırakılmaması gerektiğini ifade etti.

Tarihi Bıçakçılar Çarşısı’nda bıçak bileme işleriyle uğraşan esnaf da bayrama sayılı günler kala yoğun mesai yapmaya başladı.

Yoğunluğun yaşandığı çarşıda alışverişe gelen vatandaşlar, Kurban Bayramı için yeni bıçak alırken, bazıları da eski bıçaklarını bilemeyi tercih ediyor.

Kaza yapan araç sahipleri dikkat: İlamsız tebligatlara itibar edip dolandırılmayın! Kaza yapan araç sahipleri dikkat: İlamsız tebligatlara itibar edip dolandırılmayın!

Bıçak bileme ustaları yoğun bir mesai yürüttüklerini belirtti.

"Müşterilerimizden ricamız son güne bırakmasınlar"

Bıçak bileme işinin son güne bırakılmamasını tavsiye eden Müslüm Elçioğlu, "Bayrama 3 gün kaldı ve yoğunluğumuz devam ediyor. Çarşı çok kalabalık. Müşterilerimizin bileme için bıçaklarını erken getirmelerini rica ediyoruz. Bıçakların bilemesi son güne bırakılıyor. Henüz bayram tatiline girmedikleri için bıçak bilemeyi herkes işinde gücünde olduğu için son güne bırakıyorlar. Sabah 7'den akşam 12'ye kadar bıçak bilemeye devam ediyoruz. Çok şükür işlerimiz bu aralar yoğun. Bıçakları 15 TL'ye satırları da 25 TL'ye biliyoruz. Müşterilerimizden ricamız son güne bırakmasınlar." dedi.

"Kurban Bayramı öncesi yoğunluğumuz başladı"

25 senedir bıçak bileme işiyle uğraştığını ifade eden Mustafa Kamacı, "Kurban Bayramı öncesi yoğunluğumuz başladı. Bir haftadır yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Yoğunluğumuz şu anda devam ediyor. Müşterilerimizden ricamız; bıçak bilemek için işi ehline ustasına vermeleridir. İşi bilmeyen birine verildiği zaman bıçakları daha kötü bir durumda getirip geri veriyorlar ve bıçaklar haram oluyor. Devamlı söylediğimiz gibi bilemeyi son günlere bırakmasınlar. Son güne bırakan müşterilerimize de hiç keskin etmek için uğraşmayın, direk yeni bir bıçak alın diyoruz çünkü bıçaklar keskin gelip kör gidiyor, yoğunluktan dolayı ilgilenemiyoruz. Bıçak bilemeyi 15 TL'ye yapıyoruz." diye konuştu.

"Bayram geldi ve yoğunluğumuz başladı"

Bayrama az kala yoğunluklarının başladığını belirten Hüseyin Aceroğlu, "30 senedir bu işi yapıyorum. Bayram geldi ve yoğunluğumuz başladı. Bütün Ümmeti Muhammed'in bayramı mübarek olsun. Satışlarımız yok ama keskinletme yapıyoruz. Hayırlısıyla işlerimiz de açılır. Bıçakları 15 TL'ye biliyoruz. Bıçak bilemeyi son güne bırakmamalarını rica ediyoruz. Hem biz mağdur oluruz hem kendileri mağdur olur." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha