Çelebi Sultan Mehmet Camisi önünde toplanan vatandaşlar, Kelime-i Tevhid ile Filistin bayrakları ve dövizlerle Gazze’ye destek sloganları attı.

Sık sık tekbirlerin getirildiği basın açıklaması, Cami Müezzini Osman Erbakan Küçükaydın hocanın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Basın açıklaması öncesi katılımcılara hitap eden HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, 7 Ekim’den bu yana Gazze’de yaşanan soykırıma karşı sessiz kalmadıklarını belirtti.

"Gazze meselesinin ümmetin birinci gündemi olmasını sağlamaya çalıştık"

Siyonist işgalcilerden Lübnan'a yoğun hava saldırısı Siyonist işgalcilerden Lübnan'a yoğun hava saldırısı

İmkanlar nispetince meydanlarda bulunmaya gayret ettiklerini dile getiren Durmaz, "Zalimlere ve soykırımcılara karşı tarafımızı ve safımızı netleştirmeye çalıştık. Bizler siyasal anlamda mesuliyetlerimizi yerine getirirken sivil toplum kuruluşlarına da çağrıda bulunarak onlarında kendi mesuliyetlerini yerine getirmeleri istedik. Onlar da meydanlara inerek sadece Türkiye’de değil dünyanın farklı coğrafyalarında meydanlara inerek insanlığın safında bulunduklarını ve zalim siyonistlere karşı durduklarını gösterdiler. Bununla beraber HÜDA PAR olarak bizler meşru daire içinde tüm imkânlarımızı kullanarak Gazze meselesinin ümmetin birinci gündemi olmasını isteyerek tüm Müslümanların bu meseleyi öncelikli gündemleri haline getirmelerini sağlamaya çalıştık. Duyarlı ve hassasiyet sahibi insanlar meydanları boş bırakmadılar. Sivil toplum kuruluşları yürüyüşler, mitingler, etkinlikler yaptılar." ifadelerini kullandı.

"Biz diyoruz ki soykırım suçu failleri yargının önüne çıkarılsın"

İnsan hakları konusunda çalışma yapanların da meydanları boş bırakmadıklarını vurgulayan Durmaz, "Son tahlilde halen Filistin’de, Gazze’de katliamların sürdüğünü görüyoruz. Her gün bacılarımız, annelerimiz, çocuklarımız katlediliyor. Tüm dünyanın gözü önünde bir soykırım yapılıyor. Elbette bizler iman sahibi insanlar olarak bu soykırıma karşı en gür seda ile tepkimizi göstermeyi sürdüreceğiz. Meydanlarda bulunmaya, platformlarda bu meseleyi gündeme getirmeye, siyasi parti olarak mecliste duyarlı milletvekillerini harekete geçirerek kanunlar çıkarmaya çalışacağız."

Partisinin Meclis'e sunduğu kanun teklifine işaret eden Durmaz, "Bu kanun teklifinde ne var? Biz diyoruz ki soykırım suçunu işleyenler, soykırım suçuna katkı sunanlar, soykırım suçunda dahli olanlar hakkında yargılamalar yapılsın, bunlar yargının önüne çıkarılsın." dedi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Muratpaşa İlçe Başkanı Abdullah Demirtaş, 7 Ekim 2023'ten bu yana 42 hafta geçtiğini hatırlattı. Bu süre zarfında dünyanın gözü önünde yaşanan vahşetin devam ettiğini belirten Demirtaş, şunları dile getirdi:

"Saldırılar aralıksız olarak ilk günkü şiddetiyle devam etmektedir. Bu süre zarfında dünyanın gözü önünde yaşanan bu vahşet devam ettiği halde, Gazze kimilerinin gündeminden çabuk çıktı. Kimileri ilk günkü şiddetiyle tepkisini ortaya koymazken, kimileri yaşanan vahşete alışırken, kimileri ise tabir yerindeyse bu meseleyi duymaktan, görmekten dahi bıkmışken… Bizler ise ilk gün nasıl öfkeli ve tepkili idiysek, bugün 42. haftada da aynı öfke ile Siyonist şebekeye ve Gazze’de yaşattığı soykırıma karşı aynı şekilde tepkimizi ortaya koymaktan bir an dahi vazgeçmeyeceğiz. Herkes unutsa da biz unutmayacağız. Kimse dile getirmese de biz dile getirmeye devam edeceğiz. Kimse gündemine almasa da biz gündemimize almaya devam edeceğiz."

"Ellerine masumların kanı bulaşmış kimseleri ülkemizde istemiyoruz"

Meclis genel kurulunda görüşülecek soykırım suçu failleri hakkındaki kanun teklifine dair bilgiler veren Demirtaş, "Partimiz HÜDA PAR’ın Siyonist saflarda Gazze’deki soykırıma iştirak eden Türkiye Vatandaşlarının yargılanması ve mallarına el konulmasına yönelik TBMM’de oylanacak olan kanun teklifi üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir gelişmedir. Türkiye toplumunun tüm kesimler bilakaydüşart bu kanun teklifine gerekli desteği vermelidir. TBMM’de bulunan tüm partilere de keza buradan yapılacak Meclis oylamasında partimiz HÜDA PAR tarafından sunulan kanun teklifini desteklemeleri çağrısında bulunuyoruz. Ellerine Gazzeli, Filistinli masum sivillerin kanı bulaşmış kimseleri ülkemizde istemiyoruz. Siyonist işgal rejimi, denize dökülüp haritadan silinene kadar azim ve kararlılıkla Kudüs davasını savunmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Program, Enes Malik Çiftçi Hoca tarafından yapılan duayla sona erdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha