Düzenli bir şekilde ihtiyaç sahibi ailelere hayırseverlerin verdiği yardımları ulaştıran Ağrı Umut Kervanı Derneği, Kurban Bayramı öncesi başlattığı çalışmalarını sürdürüyor.

Bayram öncesi ihtiyaç sahibi ailelere kıyafet ve nakdi yardım ulaştıran dernek, evlerine et giremeyen ailelere yönelik yürüttükleri çalışmalarda hayır sahiplerinin katkılarının önemli olduğu kaydedildi.

Şuana kadar onlarca aileye giyim ve nakdi yardım ulaştırdıklarını, çalışmalarını sürdüreceklerinin altını çizen Ağrı Umut Kervanı Derneği üyesi Deniz Koçuk, "Kurban Bayramı öncesi çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında giyim yardımlarımız devam ediyor. Yürüttüğümüz çalışmalarımız öncesi onlarca ailemize nakdi yardımda bulunduk. Giyim yardımında bulunduğumuzda çocukların yüzündeki mutluluklar tarif edilemez." ifadelerini kullandı.

Kömür madeninde iş kazası: 1 ölü Kömür madeninde iş kazası: 1 ölü

Kurban eti yardımı kapsamında etin girmediği ev kalamayacak şekilde yardımlarının kapsamını genişlettiklerini kaydeden Koçuk, "Allah'ın izni ile et dağıtımını planlıyoruz, hiç ihtiyaç sahibi ev kalmayacak şekilde. Bu noktada hayırseverlerin yardımına çok ihtiyaç var. Malumunuzdur ki kurbanlıkların yüksek fiyatları nedeni ile çok az sayıda kişi kurban kesebiliyor. Bundan dolayı et girmeyen ev sayısı çok fazla. Kurban eti bekleyen ailelerimiz var. Yıl içinde kırmızı et dağıtımımız oluyor ama kurban etinin farklı durumu var. Hayırseverlerimiz yardımlarını bize ulaştırırlarsa binlerce aileye Kurban Bayramında et yardımında bulunabileceğiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha