Açıklamada, Afganistan'ın İngiltere Büyükelçisi Zalmai Resul'ün İngiliz Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı ve büyükelçiliğin 20 gün içinde kapatılacağı konusunda kendisine bilgi verildiği ifade edildi.

İngiliz Dışişleri Bakanlığı, daha önce yaptığı açıklamada Afganistan'ın İngiltere Büyükelçisine ülkeden ayrılması için 90 gün süre tanındığını duyurmuştu.

Açıklamada, Büyükelçiliğin işlerinin Afganistan İslam Emirliği'nin yeni yönetimine bırakılmayacağı da belirtildi.

Siirt İl Sağlık Müdürlüğü halk sağlığı farkındalığını artırmak amacıyla stant açtı Siirt İl Sağlık Müdürlüğü halk sağlığı farkındalığını artırmak amacıyla stant açtı

Duyuru, Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığı'nın İngiltere de dahil olmak üzere birçok Batı ülkesindeki Afgan diplomatik misyonları tarafından yayınlanan konsolosluk belgelerini artık tanımayacağını açıklamasından kısa bir süre sonra yapıldı.

Afganistan İslam Emirliği, bu büyükelçilikleri, bağımsız olarak faaliyet göstermekle ve Kabil'in yayınladığı direktiflere uymamakla suçluyor.

Afganistan İslam Emirliği'nin Ağustos 2021'de ülkenin kontrolünü yeniden ele geçirmesinden bu yana, birçok Afgan büyükelçiliği Emirliğin kontrolüne devredildi veya Kabil'den gelen emirleri uygulamaya başladı.

Ancak bazı Batı ülkesindeki büyükelçilikler bağımsız olarak faaliyet göstermeye devam ederek, Afgan vatandaşlarına konsolosluk hizmetleri sunmaya devam etti.

Afganistan İslam Emirliği de bu ülkelerdeki Afgan diplomatik misyonları tarafından yayınlanan konsolosluk belgelerini artık tanımayacağını duyurdu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha