İSLAM DÜNYASI

Adıyaman Barosu Filistin için kermes düzenledi

Adıyaman Barosu tarafından 7 Ekim'den bu yana Filistin'de devam eden katliamlara karşı Filistin'e ses olabilme adına kermes düzenlendi.

Adıyaman Adliyesi avlusundan düzenlenen kermese kurum çalışanları ve vatandaşlar katkı sağladı. Baro çalışanlarının  evlerinde hazırladıkları çeşitli yemekleri açılan stantlarda satışa süren baro avukatları Filistin'e yadım etmenin verdiği hazzı yaşadı.

"Dünyanın gözü önünde israil Filistin halkını katlediyor"

Konu hakkında açıklamada bulunan Baro Başkanı Av. Bilal Doğan, "Altı ayı geçen bir zamandır Filistin'de bir katliam, soykırım var. Dünyanın gözü önünde israil Filistin halkını katlediyor. Çocukları, kadınları, aileleri katlediyor. Sivil, hastane, ev ayrımı yapmaksızın her tarafı bombalıyor. Maalesef bütün dünya neredeyse buna sessiz. Birkaç ülke sadece buna ses çıkarıyor. Onun dışında bütün dünya buna sessiz kalmış durumdadır. Sessizlik sürdükçe katliamın ve soykırımın dozu giderek atıyor." dedi.

"israil'in yaptığı katliama devletlerin karşı çıkması lazımdır"

İşgal çetesinin soykırımına devletlerin kaşı durması gerektiğine değinen Doğan, "Halklar, STK'lar, birçok meslek odaları buna karşı ses çıkarıyor. Dünyanın birçok yerinde aslında insanlar ses çıkarıyor. ABD'de öğrenciler ses çıkarıyor, İspanya'da işçiler ses çıkarıyor ancak bunun devlet düzeyinde olması lazımdır. israil'in yaptığı katliama devletlerin karşı çıkması lazımdır. bizler Adıyaman Barosu olarak Yeryüzü Doktoralarıyla birlikte buradan aslında bir şekilde bir kıvılcım yaymaya, sesimizi duyurmaya çalışacağız. Mazlum Filistin halkının sesini duyurmaya çalışacağız. Buradan toplayacağız paralar belki oradaki çocukların ilaca, sağlığına kavuşmasına, çok ihtiyaç duydukları suya, gıdaya kavuşmasına belki vesile olacağız. Adıyaman Barosuna kayıtlı avukat arkadaşlarımız özellikle kadın meslektaşlarımız kendi yaptıkları el ürünlerini, erkek meslektaşlarımız eşlerine ve annelerine yaptırarak bir şekilde burada kermes düzenledik. Katılan herkese teşekkür ediyorum, katil israil devletinin zulmünün sona ermesini mazlum Filistin halkının da hak ettiği özgürlüğüne kavuşmasını istiyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)