Trump’a suikast girişiminde kullanılan AR-15 tipi yarı otomatik tüfek şu sıralar dünyadaki en popüler silah sayılabilecek konumda.

AR-15'in özellikleri ne?

AR-15, 'ArmaLite Rifle Model 15' olarak bilinen ve genellikle sivil kullanım için üretilmiş yarı otomatik bir tüfektir. Özellikleri şunlardır:

Uzunluk ve ağırlık: Yaklaşık 991 milimetre uzunluğunda ve 2,97 kilogram ağırlığındadır.

Menzil: Etkili menzili yaklaşık 457 metre olarak belirtilmektedir.

Mermi: 223 kalibrelik (5,56 milimetre) mermiler kullanır. Bu mermiler yüksek hızda ateşlenir (yaklaşık saniyede 1006 metre hızla namludan çıkar).

Etki: Mermilerin vücuda isabet etmesi durumunda yoğun bir şok dalgasıyla hedefe ulaşır. Bu durumda organlarda ciddi hasarlara ve iç yaralanmalara yol açabilir, hatta ölümcül sonuçlara neden olabilir.

Popülerlik ve kullanıcı profili: ABD'de AR-15, siviller arasında yaygın olarak kullanılan ve popüler bir silahtır. Yaklaşık 16 milyon kişinin bu silahtan bulunduğu tahmin edilmektedir. Kullanıcıların genellikle 40-65 yaşları arasında erkeklerde olduğu belirtilmektedir.

Trabzon'da trafik kazası: 7 yaralı Trabzon'da trafik kazası: 7 yaralı

AR-15, askeri kökenli M16'nın sivil versiyonu olarak bilinse de siviller arasında spor amaçlı kullanım ve kişisel savunma için tercih ediliyor. (İLKHA) 

 
Kaynak: ilkha