"Kısa Film Başka Bi'şey" sloganıyla Beyoğlu Atatürk Kültür Merkezi, Yeşilçam Sinema Salonu'nda gerçekleştirilen basın toplantısına, sanat camiasından çok sayıda yazar, yönetmen ve senarist katıldı.

9 Eylül tarihine kadar filmfreeway.com üzerinden başvurulan alınacağı film festivali kapsamında; Sinema camiasından önemli isimlerle söyleşi, panel, atölye çalışmalarının yanı sıra film gösterimleri, işaret diliyle hazırlanan film gösterimleri gibi çok sayıda etkinlik yapılacak.

Bu yıl Ahmet Uluçay anısına "Genç Öncüler Özel Ödülü"nün de takdim edileceği festivale en iyi kurmaca, belgesel, animasyon ve deneysel projelere çeşitli ödüller verilecek.

Lise kategorisinin de ayrıca değerlendirildiği festivalde en iyi filme ödül verilecek. Ayrıca yine aynı kategoride en iyi projeye 50 lira nakdi yardım ile birlikte iyi projeler için de ekipman, kurgu ve montaj desteği verilecek.

Basın toplantısının ardından düzenledikleri kısa film festivali hakkında İLKHA muhabirine konuşan "Kısa'dan Hisse Film Festivali" koordinatörü Aşkın Özcan, "Kısa film başka bir şey. O yüzden kısa filmin öneminden yola çıkarak bu ülkenin bu alanda yetenekli gençlerine imkân oluşturmak ve zemin temin etmek gibi bir amacıyla yola çıktık. Festivalimizin öneli üç saç ayağı var. Bunlardan biri kısa film yarışma boyutu. Bir diğeri festival haftasında yapacağımız kısa film gösterileri. Malumunuz kısa filmler festivallerden başka yerlerde çok daha fazla gösterim bulamadıkları için bu adımın çok önemli olduğunu düşünerekten 3-4 gün boyunca kısa film gösterileri gerçekleştireceğiz. Bir diğer önemli saç ayağı da işin etkinlik boyutu. Bir hafta boyunca ustalık sınıfı, atölyeler, tekli masa buluşmaları, özel gösterimler ve benzeri birçok etkinliğe de imza atmış olacağız. Biz başka bir festival olma ideasıyla klişenin dışına çıkarak var olan etkinliklerimizi de sürekli yenileyerek daha farlı boyutlara taşıyarak gerçekleştirmeyi planlıyoruz." dedi.

Özcan, "Kısa film başvuruları için 9 Eylül son başvuru tarihidir. 9 Eylül'e kadar filmleri bekliyoruz. Filmfreeway üzerinden başvuruları alıyoruz. Bu bşvurular neticesinde en iyi kurmaca, belgesel, animasyon ve en iyi deneysel ödülünü vereceğiz. Bunun yanı sıra Ahmet Uluçay anısına Ahmet Uluçay'ı anıyoruz. Ahmet Uluçay anısını 'genç Öncüler Özel Ödülü' takdim ediyoruz. Festivallerimizin de bir festivale yakışır olması için ve gençlik hareketi olmamı hasebiyle lise kategorisini ayrı değerlendiriyoruz. Lisede de en iyi filme bu yıl ödül vereceğiz. En önemli desteklerimizden biri yine yapım desteği olacaktır. Bu yıl en iyi projeye 50 bin lira nakdi destek verilecek. Kamera ve ekipman desteği verilecek ve bir projeye kurgu desteği vereceğiz. Geçen yıldan farklı olarak yapım desteği ödüllerimizi çeşitlendirdik ve sayısını arttırdık. Totalde 175 bin lira nakdi yardımın aktarıldığı yanı sıra bahsettiğim destekleri vermiş olacağız.  2 Kasım'da Atlas Sinemasının açılışında gerçekleştiriyoruz. Bir hafta boyunca AKM Yeşilçam sinemasında bahsettiğimiz gösterim ve etkinlikleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Ardından 9 Kasım güzel bir ödül töreni ile festivalimizi sona erdirmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması başvuruları sürüyor Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması başvuruları sürüyor

Kısa film festivalinde dereceye girenlere 9 Kasım'da düzenlenecek tören ile ödülleri takdim edilecek. (İLKHA)

Kaynak: ilkha