Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bakanlığının 2024 yılı bütçesi üzerinde TBMM Genel Kuruluna yaptığı hitapta, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın şu anda 2023 yılı itibariyle geçerli 2 bin 709 tane protokolümüz var. …Ben STK'larla protokol imzalamaya devam edeceğim. Çocuklarımın dağa çıkmaması için sizin insan kaynağınıza insan yetiştirmemek için buna devam edeceğim." ifadelerini kullanmıştı.

Toplumun birçok kesiminden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e destek açıklamaları gelmeye devam ediyor.

73 Selamet Kuşağı Akıncıları yaptığı yazılı açıklamayla Bakan Tekin'e destekte bulundu.

Yazılı açıklamada 73 Selamet Kuşağı Akıncıları, "Kendilerine sanatçı diyen, milletimizin değerlerine düşman olan bir grubun Milli Eğitim Bakanımıza karşı başlattığı linç girişimini reddediyor ve Bakanımızın yanında olduğumuzu ilan ediyoruz. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin'in açıklamalarını çarpıtarak, 'sizin cemaat, tarikat dediğiniz, bizim STK dediğimiz yapılarla protokol yapmaya devam edeceğiz. Çünkü onlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor' sözlerini laikliğe aykırı bularak görevden alınmasını isteyen bir grup sanatçı bozuntusunun bildirisi esasen laikliğin arkasına sığınarak terör örgütünün yanında yer aldıklarının ilanıdır." denildi.

Açıklamanın devamında, "Açıklanan bildiriyi iki açıdan değerlendirmek mümkündür. Birincisi 'sizin cemaat, tarikat dediğiniz, bizim STK dediğimiz' cümlesidir ki bu cümle, ülkemizde her alanda güzel faaliyetler yapan STK'lara, halkın değerlerine ve manevi yapımıza düşman olan bir grubun onları yıpratmak için tarikat veya cemaat gözüyle baktıklarını ifade etmektedir ki doğru bir tespittir. İkincisi çocuklarımızın dağa çıkmasını, terör örgütüne katılmasını engelleyen STK'larla protokol yapmak en tabi bir faaliyet iken bunu laikliğe aykırı görerek Bakanımızın görevden alınması gerektiğini söyleyenler, milletimizin önem verdiği tarihi ve manevi değerlere düşman olan küçük bir azınlıktır ve bunlar, devlet düşmanı terör örgütünü devleti yaşatmak için gayret eden STK'lardan üstün görenlerdir." ifadelerine yer verildi.  

Sanattan ve sanatçılıktan zerre nasibi olmayan bu grubun açıklamalarını kesinlikle reddettiklerini belirtilen açıklamanın sonunda, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'i desteklediklerini yenilediler. (İLKHA)

Editör: TE Bilisim