Şanlıurfa Harran Üniversitesinde yüzlerce öğrenci, Gazze'ye destek yürüyüşü düzenleyerek Filistinlilerin yanında olduklarını vurguladılar.

Şanlıurfa Harran Üniversitesinde dört öğrenci kulübü öncülüğünde yüzlerce öğrenci Gazze için yürüdü.

Yürüyüşün ardından İLKHA'ya konuşan üniversite öğrencileri, Gazze konusunda Nemrudilere karşı Hz. İbrahim'in tarafında karınca misali su taşıyanlardan olacaklarını aktardı.

"Kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek istedik"

Muhammed Emin Bayram

Gazze için yapılan her etkinliğe katılım sağlanması gerektiğini belirten Muhammed Emin Bayram, "Şanlıurfa Harran Üniversitesi gençliği olarak biz de orada yaşanan soykırıma ve orada yaşanan katliamı bir ses çıkarabilmek için arkadaşlarımızla beraber böyle bir yürüyüş tertip ettik. Bizler de Erdemli Gençlik Kulübü olarak arkadaşlarımızla birlikte bu yürüyüşe iştirak ettik. Rabbim emeği geçenlerden razı olsun. Bizim elimizden bu geliyor. Elimizden geldiğince yürüyüşlerle ve basın açıklamalarıyla oradaki kardeşlerimize yanında olduğumuzu göstermek istedik. Rabbim herkesten razı olsun." dedi.

"Allah'ın izniyle bir gün Filistin'de bahar çiçekleri açacak"

Emrah Polat

Gazze için yapılan her yürüyüşün onlara bir destek olduğunu söyleyen Emrah Polat, "Bugün Harran Üniversitesi öğrenciler topluluğu olarak israile lanet Filistin'e gerçek yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Katılan bütün abilerimize, ablalarımıza, hanım kardeşlerimize canı gönülden teşekkür ederiz. Bizler de TÜGVA üniversite teşkilatı olarak burada sahada bulunduk. Allah'ın izniyle bir gün Filistin'de bahar çiçekleri açacak. Belki bu yürüyüşlerin bugün kıymetini bilmiyoruz, anlamıyoruz ama HAMAS'lı kardeşlerimiz her zaman bizden destek istiyorlar Biz Nemrudilere karşı Hazreti İbrahim'in tarafında karınca misali ateşe bir damla su götüren kardeşler olarak onların yanında duracağız inşallah." diye konuştu.

"Filistinli kardeşlerimizin yanında olmak istiyoruz"

Fatma Haddat

Müslümanların bir vücudun azası olduğunu dile getiren Fatma Haddat, "Filistinli kardeşlerimizin yanında olmak istiyoruz. Müslümanlar bir vücut gibidir, bir azası yaralanırsa diğer azaları da yaralıdır. Biz Filistinli kardeşlerimizin yanındayız, asla bırakmayacağız. Kalbimizle ve duamızla her zaman onların yanındayız ve asla bırakmayacağız.  Onların yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz ve dışarıdaki insanlar görsün ki biz asla onları bırakamayız. Onlar da bizim kardeşimizdir, canımızın bir parçasıdır." şeklinde konuştu.

"Gazze'de soykırım ve vahşet yapılıyor"

Özgür Gengeçyaşar

Türkiye'deki siyonist üslerinin kapatılması gerektiğine dikkat çeken Özgür Gengeçyaşar, "Öncelikle bütün sözlerin ve kelimelerin bittiği yerdeyiz. Gözyaşımız Gazze, yüreğimiz Gazze, dünyamız Gazze oldu. Söylenecek bir kelime kalmadı diye düşünüyorum, artık son noktadayız. Gazze'de soykırım ve vahşet yapılıyor. Biz bu tür etkinlikler yaparak en azından tarafsız kalmıyoruz, tarafımızı belli ediyoruz. Yetkililerin öncelikle İncirlik ve diğer üsleri kapatması lazım, bu üstleri kapatmaktan başlayabiliriz diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha