Türkiye başta olmak üzere; Asya ve Afrika kıtasında birçok ülkede yardım çalışmaları yürüten Umut Kervanı, yılın 12 ayında çeşitli projelerini aralıksız olarak hayata geçirmeye devam ediyor.

Aileler, sapkınlığa dur demek için Saraçhane'de bir araya geldi Aileler, sapkınlığa dur demek için Saraçhane'de bir araya geldi

Uganda'da yapacakları yardım çalışmaları ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Umut Kervanı Genel Sekreteri Mehmet Nurullah Günaydın, vakıf olarak ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için 11 Eylül'de Afrika'ya gideceklerini söyledi.

Günaydın, "Bize ulaştırdığınız adak, akika ve sadaka kurbanlarınızla mazlumların sofrasına bereket katacağız. Sıcak yemek dağıtımlarımızla bir tas çorbanın, bir lokma ekmeğin ne denli değerli olduğunu bir kez daha göreceğiz. Gıda yardımlarıyla, mazlumları doyuracak, zor durumdaki ailelerin yüzlerini güldüreceğiz. İsmail Heniyye Camii'nin temelini atarak manevi değerlerimizi ayakta tutacak bir mescit inşa edeceğiz. Kur'an-ı Kerim dağıtımlarımızla, Allah'ın kelamını uzak diyarlara ulaştıracağız. Su kuyuları açarak, suya hasret topraklara yaşam kaynağı olacağız. Bir ailenin günlük besin ihtiyacını karşılayacak ve onların geçim kaynağı olacak 'Süt Keçisi' projesinin hayata geçirmek için orada olacağız. Oradaki kardeşlerimizin temel ihtiyacı olan gıda paketlerini dağıtılacağız." dedi.

Afrika'da binlerce insan katarakt hastalığı nedeniyle görme yetilerini kaybettiğini belirten Günaydın, "Bir Ameliyat Bir İnsanın Dünyasını Aydınlatabilir" sloganıyla katarakt ameliyatlarıyla gözleri açmak için yola çıkacaklarını ifade etti.

Günaydın, "Bu yolculukta siz değerli hayırseverlerimizi desteğini bekliyoruz. Gelin hep birlikte daha fazla insanın hayatına dokunalım. Yardımlarınızla birlikte Afrika'daki kardeşlerimize umut olalım. Allah yapacağınız yardımları kabul etsin." diye konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha