Türkiye'nin doğusu ve batısını birbirine bağlayan D-400 kara yolunun Şanlıurfa ile Nizip arasının dar olması ölümlü kazalara davetiye çıkarıyor.

Türkiye sınırları içerisinde 2 bin kilometre uzunluğu ile İpek Yolu'nun güzergâhında olan D-400 kara yolu ülkenin en çok kullanılan yollarının başında geliyor.

D-400 kara yolunun Gaziantep- Birecik ve Şanlıurfa- Diyarbakır arası çift yol olmasına rağmen Birecik- Suruç- Şanlıurfa arasında herhangi bir çalışma yapılmaması tepkilere neden oluyor.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, kara yolunda ölümlü kazalara dikkat çekmek amacıyla kefen giyerek yol kenarında yürümüş ve kara yolunda taziye çadırı kurarak farkındalık çalışması yapmıştı.

Benzine zam bekleniyor Benzine zam bekleniyor

Son olarak yolun bir an önce yapılması için bu sefer tabutlu eylem yapmıştı.

HÜDA PAR Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Özaslan, Şanlıurfa’nın önemli sorunlarından biri Suruç Ölüm Yolu'nda çalışmaların tekrar başladığını duyurdu.

"Suruç Ölüm Yolu çalışmaları başladı"

Özaslan, sosyal medya platformu olan X üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Gözün aydın Şanlıurfa...!  Suruç Ölüm Yolu çalışmaları başladı. Yine kesintiye uğramaz umarım.  Takipte olacağız...! Siyaset; Halka Hizmet Sanatıdır..." (İLKHA)

Kaynak: ilkha