Myanmar''da Yagi Tayfunu nedeniyle ölü sayısı 268'e yükseldi Myanmar''da Yagi Tayfunu nedeniyle ölü sayısı 268'e yükseldi

7 Ekim 2023'ten bu yana siyonist işgalcilerin yaptığı katliamları artırarak devam etmesine tepki gösteren vatandaşlar ve STK temsilcileri Müslüman liderlerin sessizliğini de kınadı.

"Ümmet seyrettikçe bu zalimle kan dökmeye devam edecek"

Mehmet Şaşmaz

Ümmetin sessizliğinin siyonistlere cesaret verdiğine değinen Mehmet Şaşmaz, "Mescid-i Aksa davası sadece Gazzelilerin davası değil. Mescid-i Aksa davası bütün ümmetin davasıdır. 7 Ekim değil adeta 1948'den beri ümmetin kalbine bir hançer gibi yerleşmeye çalışan siyonistler, bulunduğu yeri ve çevresindeki bütün ülkeleri tehdit edercesine kan dökmeye devam ediyor. Ve son olarak HAMAS'ın Büro Şefi kendisini İslam'a adamış ailesinden onlarca şehit vermiş kardeşimiz İsmail Heniyye maalesef İran'da şehit edilmiştir. bu kardeşimizin geride bıraktığı mirasa yani Mescid-i Aksa davasına, HAMASlı kardeşlerimize bütün dünyanın sahip çıkması gerekiyor. Dünya seyrettikçe, ümmet seyrettikçe bu zalimler kan dökmeye devam edecek. Bu ilk değil son da olmayacaktır. 3 Ağustos'ta bütün ümmeti direnişe çağırmasını unutmayalım. Bu mirasa sahip çıkalım. O kardeşimizin gittiği yolda hepimiz şehit adayı olalım." dedi.

"Sadece Ortadoğu coğrafyası değil, tüm dünya potansiyel bir tehdit altındadır"

Nihat Ağır

Askeri seçeneklerin masaya yatırılması gerektiğini dil getiren Nihat Ağır, "Bir Müslüman olarak şu an acımız çok derindir. Bizler Müslümanlar olarak kişisel çıkarlarımızı bir tarafa bırakarak aklen, ruhen ve fikren tamamen Filistin'i kendimize dert edinmeliyiz. Bizler işgalci siyonistlere karşı bir an önce bir araya gelerek kararlı bir duruş sergilememiz gerekiyor. siyonist işgalcilere ait ürünlere ve firmalara karşı elimizden geldiği kadar ekonomik boykot uygulamaya çalışıyoruz. Artık şu da anlaşılsın ki yeteri kadar bunlar cevap olmuyor. Bu siyonist katil şebekesinin anladığı dilden konuşulmadığı müddetçe bu katliamlar, bu suikastlar devam edecektir. En son Şehit İsmail Heniyye'nin şehadetinden sonra da tamamen ortaya çıktı ki dünyanın neresinden olursa olsun bu siyonist çetenin dünyada kolları kırılmadığı müddetçe hiçbir Müslüman dünyanın hiçbir yerinde huzur ve rahat yüzü görmeyecek güvenlikli bir ortamda yaşayamayacaktır. Sadece Ortadoğu coğrafyası değil, tüm dünya potansiyel bir tehdit altındadır. Görüntüde siyonist israil görünse de buz dağının görünmeyen tarafında da ABD işgal çetesi, emperyalist güç, küresel güç var. Karınca misali dahi olsa tepkimizi  ortaya koyarak el birliği yapmamız lazımdır. Güç birliği yapmamız, gerekirse askeri seçenekler artık masaya yatırılmalıdır. Ölüm gelecekse o da Allah için gelmelidir. Rabbim bu yolda bize o şuuru versin." ifadelerini kullandı.  

"Özgür Mescid-i Aksa için mücadele verdiler"

Abdullah Keskin

Mavi Marmara Gazisi Abdullah Keskin, "İsmail Heniyye dün gece saat 2.00 sıralarında İran'da bebek katili israil tarafından şehit edildi. İsmail Heniyye daha önce büyük bir oy alarak başbakan olmuştu. Bizler de Rabbim nasip etti 2010 yılında bütün engellemelere rağmen Filistin'e insani yadım malzemelerini götürmüştük. Gazze'ye 8 metre yüksekliğinde duvarla  örülmüştü. Orayı açık ceza evi haline getirdiler. Eğer o da Mahmut Abbas gibi siyonist israili devlet olarak tanımış olsaydı onların hiçbir eksiği kalmayacaktı. Onlar da bir elleri yağda bir elleri balda yaşayacaktılar. Ama onlar hiçbir zaman siyonist israili devlet olarak tanımadılar. Özgür Mescid-i Aksa için mücadele verdiler. Ramazan ayında 3 evladını, 4 torununu şehit verdi. Şu tarihi sözü söyledi: 'Benim çocuklarımın, benim torunlarımın kanı Gazze'de şehit edilen masum çocukların kanından daha değerli değildir.' Şehadete susamış bir yiğitti. Rabbim şehadeti nasip etti. O'nun şehadeti Allah'ın izniyle terör örgütü israilin yıkılışına bir meşale olacaktır." şeklinde konuştu.

"Dünya Müslümanları başsız"

Müslümanların dağınıklığına değinen Keskin, "Bildiğiniz gibi halkı Müslüman olan 57 ülke lideri var. Hiç birinden gereği bir yaptırım, bir boykot yok. Gazze halkının yanında durması gerekirken, siyonist terör örgütü israilin, büyük şeytan ABD'nin yanında duruyorlar. Halk Müslüman ama o liderleri aşağılık insanlar, onların kuklaları… bu gün dünya Müslümanları başsız, Amerika istediği gibi at koştıuyor. Elbet bir gün bunların da sonu gelecektir Allah'ın izniyle." dedi.

'Eğer ebabil kuşları gelse onları değil bizi vurur'

Gaffari İzci

Müslümanların, İslam'dan uzaklaştıkça daha çok cenaze namazı kılacaklarını dile getiren Gaffari İzci, "Biz hep gıyabi cenaze namazları kılıyoruz. Hep dua ediyoruz. Ama bir türlü bizim gıyabi cenaze namazlarımız ve dualarımız yerine ulaşmıyor. Son açıklamasında Ebu Ubeyde, 'Eğer ebabil kuşları gelse onları değil bizi vurur.' diyordu. Gerçekten de bu böyledir. Yapması gereken şeyleri yapmayanlar, sahip çıkmayanlar, değerlerine, inancına Kur'an'a ve sünnete gereği gibi bakmayanlar bu zilleti yaşamaya mahkumdur. İki hatırlatmada bulunmak istiyorum: Allah'u Teala bize yol ve yöntemlerimizi, usul ve esaslarımızı Kur'an-ı Kerim'de ifade etmiştir. Hazreti Peygamber'de (Aleyhissaletu vesselem) bunu hayatıyla uygulamalı bir şekilde göstermiştir. Kur'an-ı Kerim, Yahudi ve Hristiyanların birbirlerinin dostu ve velisi olduğunu söylüyor. Daha çok ABD kongresinde bir saat içerisinde 57 defa netenyahuyi alkışlar. Çünkü onlar inandığı gibi yaşıyorlar." ifadelerini kulandı.

"Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeye çalıştıkça daha çok rezil olacağız"

İzci, "İkinci hatırlatmam bütün İslam alemine. Başta liderler olmak üzere biz Kur'an'ın istediği şeyi yapmıyoruz. Fersah fersah Kur'an'ın uzağındayız bu kabul edilemez. Allah buyuruyor ki, 'İzzet ve şeref arayanlar, izzet ve şeref Allah'la beraber olanlarladır. Allah'ın yanındadır.' Biz Allah'tan uzaklaştıkça Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeye çalıştıkça daha çok rezil olacak daha çok İsmail Heniyye'leri şehit  erecek, daha çok gıyabi cenaze namazları kılacak ama asla söylediğimiz şeyler gerçekleşmeyecek. Çünkü biz kendimize ihanet ediyoruz. Çünkü biz Kur'an'a ve inancımıza sırt çevirmiş  durumdayız. Allah'u Teâlâ bizler dünyadayken Kur'an'a sırt dönüp Kur'an'ı unutursak Allah Teâlâ da bizi unutacağını bildiriyor. Bu dünya hayatında da çok sefil, çok perişan, çok mahkum, her gün şehit veren, bebek kanı dökülen, kan ve gözyaşının bir birine karıştığı, enkazların arasında cesetleri aramaya çalıştığınız bir İslam toplumu olarak boykot bile yapamayan  bir toplum haline gelirsiniz.' diyor. Aynen böyleyiz. Allah bize uyanma bilinci versin." şeklinde konuştu.

"israilin amacı Müslümanların arasını karıştırmak"

Hicri Tatar

Suikastın İran'da yapılmasının özel bir anlamı olduğuna değinen Hicri Tatar, "İsmail Heniyye'in şehadeti mübarek olsun. Katil siyonist israil bilerek ve kasten önceden zamanını belirleyerek bu katliamı yapmıştır. Yer olarak İran'ı seçmesinin bir sebebi vardır. dünya Müslümanlarını bir birine bırakmak istiyor. İnşallah Müslümanlar bu oyunu görür." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha