Şırnak geneli 75 okulda yapılan siyer yarışmasına, her yaştan 6 bin 500 kişi katıldı.

Yarışma sonrasında sınav ile ilgili duygu ve düşüncelerini İLKHA muhabiri ile paylaşan çocuklar, Peygamber Efendimizin hayatını öğrendikleri için çok mutlu olduklarını belirttiler.

Ubeydullah Durgun. "Sınava 3 aydır hazırlanıyorum. Çok güzel bir sınavdı. Peygamber Efendimizin hayatını öğrendim. Sınav iyi geçti, güzeldi.

23 ilde DAİŞ operasyonu: 88 gözaltı 23 ilde DAİŞ operasyonu: 88 gözaltı

Mekke Başar: " Sınava girmek çok  güzel bir duyguydu. Hiç stres yapmadım, kendime çok güvendim. Güzel bir sınavdı. Ödül için sınava girmedim. Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek için sınava katıldım."

Adle Reyyan Şık: "Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek bize katkı ve ödüldü. Bu sınava herkes katılabilir. Sınavda sadece ödül kazanmak değil, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek önemlidir. Bunun için sınava girdim.

Meryem Durgun: "3 aydır kitap okuyorum. Peygamber Efendimizin hayatını öğrendim, bu benim için en büyük odül. Siyer sınavım başarılı geçti. Güzel sonuç alırım inşallah."

Muhammed Fatih Özdemir:  "Sınav çok güzeldi. Peygamber Efendimizin hayatını okumaktan çok onur duydum. Keşke ben de Peygamber Efendimizin yanında olsaydım, onunla yaşasaydım. Çok güzel bir hayatı varmış. İnşallah sınavda başarılı olurum.

Abdurrahman Tanrıverdi: "Sınava girdim, inşallah kazanırım. Peygamber Efendimizin hayatını öğrendim, hayatından örnekler alıyorum.

Muhammed Nurullah Elçi: "3 aydır bu sınava çalışıyorum. Kazanmayı çok istiyordum. Sınav çok iyiydi, sorularda biraz zorluk vardı. Peygamber Efendimizin hayatını okurken çok güzel örnekler aldım, onun hayatını öğrendim." dedi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha