Mahallelerdeki çarpık yapılaşma, altyapı ve yol sorunlarına dikkat çeken Özcan, bugüne kadar Siirt Belediyesi'nden yeterli hizmet alınamadığını belirtti.

HÜDA PAR'dan seçimlere ilişkin ilk değerlendirme HÜDA PAR'dan seçimlere ilişkin ilk değerlendirme

Çal ve Alan mahallelerinin Bahçelievler Mahallesine dönüştürülebileceğine inandığını ifade eden Özcan, yapacakları alt yapı çalışmaları ve kentsel dönüşümle birlikte mahallelerin çok daha yaşanabilir hale gelebileceğini dile getirdi.

Hizmetlerin yetersizliğinden ve şehircilik anlayışının olmamasından kaynaklı olarak Siirt'in yaşanmaz bir şehir haline geldiğini ifade eden Özcan, mahalle sakinlerinden destek talebinde bulundu.

"Mevcut durum sizlerin kaderi değildir, bu durumu değiştirebilirsiniz"

Özcan, "Değerli Siirtli hemşerilerim, şu anda Siirt'in Çal ve Alan mahallelerinde bulunuyoruz. Mahallede çarpık yapılaşma, altyapı sorunu ve yol sorunu gibi pek çok sorun yaşanmakta ve bugüne kadar Siirt Belediyesi'nden yeterli hizmet alınamamıştır. Özellikle mahallenin yüksek bir tepe üzerine kurulu olması, arabası olanlar için evlerine rahat bir şekilde çıkma imkânı sağlarken, arabası olmayanlar ise büyük zorluklar çekmektedirler. Mahalle sakinleri, maddi imkânsızlıklar nedeniyle böylesi bir yerde ev yapmayı tercih etmiş olabilirler ancak mevcut durum sizlerin kaderi değildir. Bu durumu değiştirebilirsiniz." şeklinde ifadeler kullandı.

"Bana yetki verdiğinizde bu mahalledeki alanların 5 yıl sonra nasıl bir hale geldiğine hep birlikte şahit olacağız"

Çok güzel projelerle mahallenin Bahçelievler Mahallesine dönüştürülebileceğine dikkat çeken Özcan, "Yapacağımız güzel bir alt yapı ve kentsel dönüşümle beraber çok güzel mahalleler inşa edebiliriz. Aslında her iki mahalle de Siirt'in hiçbir bölgesinde bulunmayan fiziki bir güzelliğe sahip, ancak ne yazık ki hizmetlerden yeterince faydalanamamak ve şehircilik anlayışının olmaması nedeniyle yaşanmaz bir şehrin içinde bulunuyoruz. Bu yaşam koşullarını değiştirebiliriz. Değinecek çok sorunumuz var; çocuklarımızın oynayabileceği oyun alanları yok, ailelerin piknik yapabilecekleri, dinlenebilecekleri alanlar yok. Aynı zamanda gençlerin rahat bir şekilde spor yapabilecekleri alanlar da yok. Neden Olmasın? Ben Abdurrahman Özcan, Allah'ın izni ile siz bana yetki verdiğinizde bu mahalledeki alanların 5 yıl sonra nasıl bir hale geldiğine hep birlikte şahit olacağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha