Şehid El-Aruri için gıyabi cenaze namazı kılındı

Siyonistlerin saldırısı sonucu şehid olan Salih El Aruri için Şanlıurfa'da, gıyabi cenaze namazı kılındı.

İşgalci siyonist rejime ait bir İHA, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a bağlı Dahiye'de Maşrafiye bölgesindeki HAMAS ofisini bombaladı.

Saldırıda HAMAS Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El Aruri ile 5 kişi daha şehit oldu, 11 kişi yaralandı.

Şehid olan Salih El Aruri için Şanlıurfa'da Şehbenderiye Camii'nde, yatsı namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

Namaz sonrası Rabia Meydanı'nda bir basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını, Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı Şube Başkanı Erol Sönmezsoy okudu.

"Şehadeti, Allah'a kavuşmak ve büyük bir zafer olarak görüyoruz"

Sönmezsoy, "Dün akşam saatlerinde, HAMAS’ın lider kadrosundan, Mücahid Salih Aruri’nin, katil israil tarafından düzenlenen suikast neticesinde, beraberindeki 4 Mücahitle birlikte şehadete yürüdüğü haberiyle büyük bir üzüntüyü yaşadık, yaşıyoruz. Büyük komutan İzzeddin El Kassam’ın, Şeyh Ahmed Yasin’in, Yahya Ayyaş’ın, Abdulaziz Rantısi’nin açtığı kutlu yolda, son basamak, son köşe taşı Şehid Salih Aruri oldu. Şehid Aruri katıldığı bir televizyon programında 'Allah’tan başka kimse, ölümümü ne bir an ileri veya geri çekemez! Bu yaşa ulaşacağımı hiç beklemiyordum. Uzatmalardayız, bizi tehdit edecek bir şey yok. Biz imanlı insanlarız. Şehadeti Allah'a kavuşmak ve büyük bir zafer olarak görüyoruz!' ifadeleriyle şehadete olan büyük arzusunu dile getirmişti." dedi.

"Salih Aruri’nin şehadeti, Cenab-I Hakk’a verilmiş sözün sadakatle yerine getirilmesidir"

Şehid Salih Aruri’nin şehadetinin Enes Bin Nadr gibi Allah'a verilmiş sözün sadakatle yerine getirilmesinden başka bir şey olmadığını ifade eden Sönmezsoy, "Katil israil, Salih Aruri’nin parçalanmış bedenini, büyük bir zafer edasıyla milyarlarca insana izletti. Konuşmamın başında okumuş olduğum Ahzab Suresinin 23. ayeti kerimesinin, Uhud gazvesinde mübarek bedeni müşrikler tarafından parça parça edilen Enes Bin Nadr için indiği kaynaklarımızda rivayet olunur. İşte Salih Aruri’nin şehadeti, Enes Bin Nadr gibi Cenab-I Hakk’a verilmiş sözün sadakatle yerine getirilmesinden başka bir şey değildir. Annesi, hanımı ve kızının, büyük bir teslimiyet ve büyük bir iman nişanesi olarak şehadet payesini taşıdıklarını görmek, kadın- erkek, yaşlı- genç, hepimiz için büyük ibretler barındırmaktadır." diye konuştu. (İLKHA)