İSLAM DÜNYASI

Şanlıurfalılar: Miraç'ın merkezi maalesef zalim Yahudilerin işgali altında

Şanlıurfa'da Miraç Kandili münasebetiyle Dergâh Camii'ne akın eden Şanlıurfalılar, Miraç'ın merkezi Kudüs'ün zalim Yahudilerin işgali altında olduğunu belirterek Filistin'in işgalden kurtulması temennisinde bulundular.

Mübarek üç ayların ilki olan Recep ayının içerisinde bulunan Miraç Kandili için Balıklıgöl Dergâh (Mevlid-i Halil) Camii'nde bir program düzenlendi.

Kılınan akşam namazından sonra 6 Şubat 2023 depreminde vefat edenler için dua edildi.

Programa katılan vatandaşlar Miraç Kandili ile Filistin'in işgalden kurtulmasını temenni etti.

"Miraç'ın merkezi maalesef zalim Yahudilerin işgali altında"

Mehmet Bayrak

Ümmetin kalbi olan Kudüs'ün işgal altında olduğunu ifade eden Mehmet Bayrak, "Miraç'ın merkezi maalesef zalim Yahudilerin işgali altında. Her gün binlerce kadın, çocuk, yaşlı demeden katlediliyor. İnşallah bu ümmetin uyanışına vesile olur. Öte taraftan zalimleri ve onların müstekbir destekçileri yerle yeksan olur. Bu gecenin Miraç gecesinin mübarek oluşunu, tüm güzellik ve rahmetini Müslümanlara verdiği gibi bütün zulumetini de kafirin üzerine yığmasını temenni ediyorum." dedi.

"Müslümanlar Gazze konusunda aciz kaldı"

Osman Tahir

6 Şubat'ta vefat edenlere rahmet dileyen Osman Tahir, "Bu gece namaz iniyor. Müslümanlar Gazze konusunda aciz kaldı." şeklinde konuştu.

"Gazze yüreğimizde büyük bir yaradır"

Muhammed Aslan

Muhammed Aslan da "6 Şubat'ta çok büyük bir yıkım yaşadık. Biz de canla ve başla bir mücadeleye giriştik. 6 Şubat'ta ölenlere rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Gazze zaten yüreğimizde büyük bir yaradır." ifadelerini kullandı.

Halil Demir

Halil Demir, "6 Şubat'ta insanlar o felakette can verdiler. Bu mübarek gecenin hürmetine Allah onlara rahmet eylesin. Rabbim onları salihler zümresine ilhak eylesin." dedi.

"Allah bu gece vesilesiyle inşallah Gazze'yi muzaffer eyler"

Mahsun Budak

Miraç gecesinin kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyleyen Mahsun Budak, "6 Şubat'ta vefat edenlere Allah rahmet eylesin. Allah bu gece vesilesiyle inşallah Gazze'yi muzaffer eyler.. Müslümanların gaflette olduğunun farkındayız." diye konuştu.

"Miraç'a çıkılan belde bugün Yahudinin işgali altında"

Ali Narçın

Ali Narçın, "Bir Müslüman olarak Gazze konusunda üzgünüz. Efendimiz aleyhi salatu vesselam Miraç'a çıktığı belde bugün Yahudinin işgali altında. Bir Müslüman olarak elimizden bir şey gelmiyor. Bütün dünya Müslümanlarını Kudüs'ü bir an önce işgalden kurtarmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Hacı Kudret

Hacı Kudret ise "Allah bizi korusun. Bizi Allah'ın ve Resulullah'ın izniyle zalimlerin elinin altına düşürmesin. Günde 5 vakit namazda Filistin'e dua ediyoruz." dedi. (İLKHA)