İSLAM DÜNYASI

Şanlıurfa'da Siyer Yarışması engel tanımadı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 10 yaşındaki Mahir Kömürcü, ayağı kırık olmasına rağmen düzenlenen Siyer Yarışması'na katıldı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından, "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla ülke genelinde olduğu gibi Şanlıurfa'da da Siyer Yarışması gerçekleştirildi.

Türkiye genelinde 7'den 70'e yüz binlerce kişinin katıldığı yarışma 10.30'da başladı, adaylara 90 dakika süre tanındı.

Yarışmaya Şanlıurfa'da 18 binin üzerinde kayıt yapıldı. Yarışma, Şanlıurfa'nın tüm ilçelerinde toplam 149 okulda gerçekleşti.

Yarışmanın soru çözümleri; 1 ve 2. kategori için bugün saat 16.00'da, 3 ve 4. kategoriler için ise saat 20.00'de Rehber TV'de gerçekleştirilecek.

Cevap anahtarı peygambersevdalilari.com ve siyersinavi.com adreslerinde yayınlanacak.

Siverek ilçesinde ayağı kırık olan 10 yaşındaki Mahir Kömürcü, Siyer yarışmasına katılmak için sınav olacağı Gazi Paşa İlkokulu'na bastonla geldi. Velisiyle birlikte sınava gelen genç kız, sınav salonunda sınava girdi.

Kömürcü, girdiği sınavın çok iyi geçtiğini ifade etti.

Siyer Yarışması'na katılan diğer öğrenciler ise duygu ve düşüncelerini paylaşarak Peygamber Efendimizin hayatını anlamak için Siyer yarışmasının çok doğru olduğunu ifade ettiler.

Yarışmaya ilişkin açıklamada bulunan Peygamber Sevdalıları Siverek Temsilcisi Mustafa Sımak, "O’nu oku O'nu yaşa' temalı siyer sınavını Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemizde de gerçekleştirdik. Bu sınavın kaybedeninin olmadığını ifade eden yetkililer katılımcılara yoğun teveccühlerinden dolayı teşekkür ettiler. Ayrıca Sınav kayıt sürecinde ve kayıt süresinde bizlere yardımcı olan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz başta olmak üzere okul yöneticilerimiz, tanıtımda yardımcı olan öğretmenlerimiz ve gönüllerimizden çok teşekkür ediyoruz Allah kendilerinden razı olsun. Siyer sınavına katılan kardeşlerimizin görüşlerini aldıklarımızda kendilerinin çok memnun kaldıklarını ve çocuklarının bu gibi etkinlikler sayesinde din ve diyanetlerini öğrendiklerini söylüyorlar. Bizim de burada amacımız bu kardeşlerimize Hazreti Muhammed'in hayatını okutmak ve öğretmektir." dedi. (İLKHA)