Esentepe Mahallesi İl Milli Eğitim Konferans Salonunda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Program, sinevizyon gösterimi ve Özlem Ajans sanatçılarının okuduğu ilahi ve ezgilerle devam etti.

Programda bir konuşma yapan Eğitimci Yazar Abdulkadir Aydoğan, Hazreti İbrahim'in hayatından önemli kesitler anlattı.

Siyonist rejim Gazze'de bir eve saldırdı: 7 şehid Siyonist rejim Gazze'de bir eve saldırdı: 7 şehid

"Zilhicce ayı girince milletimize Hazreti İbrahim'den bahsedelim"

Allah denilince akıllara Halilüllah'ın, Allah'ın dostu Hazreti İbrahim'in geldiğini belirten Aydoğan, "İbrahim Aleyhisselam niye bu kadar değerlidir, insanlara Allah'ı tanıtmış, sevdirmiş, Allah'a dua etmeyi öğretmiş, Allah'la iletişim kurmayı öğretmiş olduğu için bu kadar değerlidir. Hazreti İbrahim denilince akla Urfa geliyor çünkü en çok İbrahim ismini koyan Urfalı kardeşlerimiz. Halil ismini en çok Urfalı kardeşlerimiz koyuyor. Zilhicce ayı geliyor hiçbir yerde ses yok ama Urfa Hazreti İbrahim'i anma ve anlama etkinlikleri yapıyor. Buradan bütün şehirlerimize sesleniyoruz; bütün imam hatiplerimize, STK'larımıza, milletvekillerimize ve cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz. Zilhicce ayı girince milletimize Hazreti İbrahim'den bahsedelim. Onun duruşundan bahsedelim. Onun başlı başına bir millet oluşundan bahsedelim. İnsanları birleştirici yönünü anlatalım. Her yer İbrahim'in sesiyle yükselsin, İbrahim'in kokusu tüm şehirlerimizden gelsin." dedi.

Aydoğan, ardından Hazreti İbrahim ve ailesinin yaşadığı meşakkatleri anlattı.

"Hazreti İbrahim de kendisi ile Rabbinin arasına girilmemesini istedi"

Hazreti İbrahim'in ateşe atılma olayını anlatan Aydoğan, "Bütün müstekbirlere baş kaldırıp zalimlere düşmanlık etmeyi Hazreti İbrahim'den öğrendik. Nemrut kendince bir izan kurmuştu. 'Yeryüzünün sahibiyim, benim kanunlarım geçerliydi' diyordu ABD, israil, Fransa, NATO, BM gibi 'ben yeryüzüne adaleti sağlıyor, benim hükmümle insanlar yaşıyor' diyordu. İbrahim putlarını kırınca 'sen niye bunları kırdın' dedi. Dedi 'ben İnsanlara alemlerin Rabbi olan Allah'ı öğretmek için kırdım, bu putlar cansızdır.' Dedi 'senin Allah'ının özelliği nedir?' Dedi 'benim Allah'ım öldürür ve diriltir.' Onu kendisinin de yaptığını söyleyerek hemen idama mahkûm iki kişi getirdi ve birini öldürdü birini de azat etti. 'Gördün mü İbrahim ben de bu işi beceriyorum, öyleyse ben de ilahım.' Dedi. İbrahim de 'benim Rabbim güneşi doğudan doğuruyor, batıdan batırıyor. Sen de güneşi batıdan doğurup doğudan batır' dedi. Nemrut afalladı ve 'atın bunu ateşe' dedi. Ateşe giderken mancınıklar sallanmış Hazreti İbrahim havada gidiyor. Cibril Emin yetişti 'İbrahim istersen ateşi söndüreyim' dedi. Hazreti İbrahim 'Rabbim beni görmüyor mu? Dedi. Cibril gördüğünü söyledi. Hazreti İbrahim de kendisi ile Rabbinin arasına girilmemesini istedi. Allah'u Teala ile nasıl bir iletişimi var görüyor musunuz." diye konuştu.

"Bu direniş sadece Gazze'ye ait değil, bu İbrahimi bir direniştir"

Aydoğan, "Hepimizin ecdadında şehitler var. Urfa'mızı Fransızlar işgal etti, şehitlerimiz var. Antep'imizde şehitlerimiz var. Bu direniş sadece Gazze'ye ait değil, bu İbrahimi bir direniştir. Tevhidi bir direniştir. Bugün Gazzeliler yeryüzünün bütün müstekbirlerine dikildiler. Bunu Hazreti İbrahim'den öğrenmişler. Onun yolunu izliyorlar. Bizim babalarımız da onun yolunu izlediler. 70 bin tane Osmanlı askeri Filistin'de ihanetle şehit edildi, esir verildi. Ecdadı şehit olmuş bir milletiz. Bu zalimlerin kurduğu düzenlere boyun eğip devam etmesini kabul mu edeceğiz? İmam Hasan Saklanan da Urfa'dan çıktı.

İtiraz etti bu düzene, 'kabul etmiyorum bu sınırları' dedi. Başkaldırdı. Saldırdı israil askerine, öldürüleceğini adı gibi biliyordu ama orada bir duruş sergiledi." şeklinde konuştu.

Program, Mehmet Ali Altunkan'ın okuduğu dua ile sona erdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha