İSLAM DÜNYASI

Şanlıurfa'da aranan 33 şahıs yakalandı

Şanlıurfa’da 21-22 Eylül 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen operasyonda aranan 33 şahıs yakalandı.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, 21-22 Eylül 2024 tarihlerinde il merkezi ve dış ilçelerde aranan şahısların yakalanmasına yönelik geniş kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi. Operasyona, 43 ekip ve 112 personel katıldı.

Yapılan çalışmalarda, uyuşturucu ve uyarıcı madde satışı, bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle hırsızlık, basit yaralama, bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, 6136 sayılı kanuna muhalefet, parada sahtecilik ve çeşitli hırsızlık suçlarından hakkında yakalama emri bulunan toplam 33 şahıs yakalandı.

Yakalanan şahıslardan 11’inin kesinleşmiş cezaları bulunurken, bu şahısların işlemleri akabinde cezaevine teslim edildiği belirtildi. Diğer şahıslarla ilgili işlemler ise devam etmekte.

Öne çıkan şahıslar arasında;

M.P. isimli şahsın hırsızlık suçundan 14 yıl 10 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası, A.A. isimli şahsın 6136 sayılı kanun kapsamındaki suçundan 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası, M.T. isimli şahsın uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama suçundan 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunmakta olduğu bildirildi. (İLKHA)