Umut Kervanı'ndan Uganda'da yüzlerce öğrenciye kırtasiye yardımı Umut Kervanı'ndan Uganda'da yüzlerce öğrenciye kırtasiye yardımı

Adıyaman’da Kadir Gecesi ve arife günlerinde gelenek haline gelen Sakal-ı Şerif ziyareti, bu Kadir Gecesi'nde de ziyaret edilerek gelenek devam ettirildi.

Deprem öncesi Kab Camii’nde muhafaza edilen Sakal-ı Şerif bu sene binlerce Peygamber sevdalısı tarafından Emi Sulatan Camii'nde ziyaret ediliyor.

Bir cam kavanoz içerisinde muhafaza edilen Sakal-ı Şerif, vatandaşların ziyaretine salavatla eşliğinde sunuluyor.

İl Müftü Yardımcısı Hilmi Benli, "Osmanlı'dan bu yana devam eden Sakal-ı Şerif geleneği bugün Emir Sulan Camii Kadir Gecesi münasebetiyle bütün vatandaşlarımızın görmesi için sergilenmektedir. Adıyaman'da iki sakalı şerifimiz mevcuttu. Biri Zombaba, diğeri Kab Camii'nde ancak 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremin ardından Zombaba camimiz yıkıldığı için şuan Kab Camimizde kalan Sakal-ı Şerifi Emir Sultan Camisi'ne getirerek halkımızın ziyaretine açtık. Halkımızın Sakal-ı Şerife rağbeti  Peygamber Efendimizin sevgisinden dolayıdır. Gün boyu binlerce vatandaşımız Peygamberimize sevgi ve hürmetlerinden dolayı Sakal-ı Şerifi ziyaret ediyorlar. tüm Adıyamanlı kardeşlerimizi bekliyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha