İSLAM DÜNYASI

Peygamber sevgisiyle dolu bir gün: Siirt'te siyer sınavı heyecanı

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen Umre ödüllü Siyer Yarışması, Siirt'te 7'den 70'e her yaştan vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, her yıl düzenlediği Siyer Sınavı ile milyonların gönlünde taht kuran Peygamber sevgisini daha da derinleştiriyor.

Sınavın, 7'den 70'e her yaş grubundan vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılaşıldığını belirten Peygamber Sevdalıları Vakfı Siirt Temsilcisi Sabahattin Keleş, katılımcılar sınavın başlamasından saatler öncesine sabırsızlıkla beklerken, bu heyecanın arkasında yatan büyük aşkı ve bağlılığı görmenin mümkün olduğunu söyledi.

Siyer Yarışması'nın bir kez daha Peygamber sevgisinin kalplerdeki izlerini derinleştirdiğine şahit olduğunu ifade eden Keleş, insanlığa bir rehber olarak gönderilen en büyük örnek olan Hz. Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) yüceliğini ve önemini hatırlattı.

"7'den 70'e her yaştan vatandaşın güzel bir katılımı oldu"

Peygamber Sevdalıları Vakfı Siirt Temsilcisi Sabahattin Keleş

Keleş, "Allah'a şükürler olsun bu sene de Siyer Sınavını gerçekleştirdik, 7'den 70'e her yaştan vatandaşın güzel bir katılımı oldu. Bu da Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in halkın gözünde ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Sınav başlamadan katılımcılar yaklaşık 2 saat öncesinden geldiklerini gördük, bu da katılımcılarda ne kadar heyecan yarattığını ve ne kadar büyük bir Peygamber aşkı olduğunun bir göstergesidir. Sınavı yapma amacımız Peygamberimizi tanıtmak, anlatmak, onu bilmektir. Çünkü inanıyoruz ki o tanındıkça ve o bilindikçe insanlığın sıkıntısı kalmayacaktır. Allah, onu ümmete bir rehber, bir önder ve bir doktor olarak göndermiştir. İşte burada sınavı yapma amacımız, söylediğimiz cümlelerde gizlidir. Allah'ın peygamberini güzel bir şekilde tanıtarak kendilerine rehber edinmektir." ifadelerini kullandı

"Küçük yaşlarda Peygamber ve sahabe sevgisini çocuklarımıza aşılamalıyız "

Erdal Yıldız ve Semra Yıldız

Küçük yaşlardan itibaren dini öğretilerin verilmesinin ve özellikle Peygamber sevgisinin aşılanmasının altını çizen baba Erdal Yıldız, bu bilgilerin çocukların hayatlarında kalıcı etkiler bıraktığına dikkat çekti.

Okul bahçesinde kızlarının Siyer Yarışması'ndan çıkmasını büyük bir heyecanla bekleyen baba Erdal Yıldız, "Kızım birinci bile olmasa, bu sınav onun için çok iyi olacak. Dini açıdan çok faydalı bilgiler edinecek. Bu sınavın özellikle 4-5'inci sınıflara yönelik, yani küçük yaşlardaki çocukları kapsaması çok önemli. Küçük yaşlarda bu bilgiler aşılanmış oluyor ve ömür boyunca bu bilgiler onda kalıyor. Kendi çocuğumuzda bunu gördük. Çocuğumuzun kazanıp kazanmaması bizim için çok önemli değil. Biz çocuğumuza da kazanmasan da, bizim için önemli olan öğrenmiş olduğu bilgilerdir dedik. Diğer dinleri bilmem ama biz Müslümanlar için dini öğretenin tanınması vazgeçilmez, önemli bir durumdur. Sahabeler gelen Kur'an ayetlerini bire bir hayatlarında uygulamışlardır. Kesinlikle küçük yaşlarda Peygamber ve sahabe sevgisini çocuklarımıza aşılamalıyız." mesajını paylaştı.

"Güzeller ödüller vardı ama benim için en büyük ödül okuduğu kitabın manasını almasıydı"

Erdal Yıldız ve Semra Yıldız

Kızının sınavda bir ödül kazanıp kazanmamasından daha önemli olanın, Peygamberimizin ahlakını ve sevgisini özümsemesi olduğunu belirten Semra Yıldız, küçük yaşta bu değerleri öğrenmenin, ileride hayatını şekillendirmesine katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Kızının bu sınava katılmasındaki amacının Peygamber Efendimizin nasıl bir insan olduğunu öğrenmesi olduğunu ifade eden Yıldız, "Kızım kitabı aldığımızda, 'Ya bir şey kazanamasam?' diye sordu. Ben de kendi içimden, 'Onun ahlakını öğrensin, onun sevgisini aşılayayım, başka bir şey istemiyorum' dedim. Çünkü Peygamber Efendimizin sevgisi lafla anlatılmaz. Kızımızın küçük yaşta onun ahlakını tanıması, büyüdüğünde sünnetine göre hayatını şekillendirmesine neden olur. Bu yüzden bu sınavı çok istiyorduk. Güzel ödüller vardı, ama benim için büyük ödül okuduğu kitabın manasını almasıydı ve sanırım bunu başardım. Kitabı defalarca okudu." şeklinde konuştu.

"Peygamber sevgisini çocuklarımıza aşılayalım ki, gelecek nesillere aktarılsın"

Ali Emlü

Sabahın erken saatlerinde kızıyla birlikte Siyer Yarışması'na katılmak için okula gelen baba Ali Emlü, heyecanla sınavın başlamasını bekledi.

Emlü, "Daha küçük yaşlarda Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in hayatını öğrenmesi benim için çok önemli. Bu yaşlarda dinimizi öğrenmesi, gelecek hayatında doğruları seçmesine neden olacaktır. Nesiller değişiyor, zaman değişiyor ve teknoloji çağında yaşıyoruz. Çocuklarımızı teknolojinin bazı zararlarından korumaya çalışsak da çok başarılı olamıyoruz. Ancak dinimizi erken yaşlarda çocuklarımıza aşılarsak, kendi çocuklarımızın hem gelecek nesle hem de kendi çocuklarına aktarabileceği bir miras bırakmış oluruz. Ne kadar Peygamber sevgisini çocuklarımıza aşılayabilirsek, o kadar muhafaza etmiş ve bozulmalarının önüne geçmiş oluruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)