Vali Akkoyun, beraberinde İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu ve İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday ile birlikte düzenlenen Mayıs Ayı Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısına katıldı.

Düzenlenen toplantıda Vali Akkoyun, her ay bir önceki ayın asayiş ve güvenlik konularında yapılan çalışmalarla ilgili hem basın mensuplarını hem de basın mensupları aracılığı ile de vatandaşları düzenli bilgilendireceklerini ifade etti.

Akkoyun, PKK ve FETÖ başta olmak üzere toplam 20 operasyonun düzenlendiğini belirterek, “Vatandaşlarımızın huzur, güven, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamlarını sürdürebilmeleri için yıkıcı, bölücü ve her türlü terör tehdidini bertaraf etmek temel hedefimizdir. Milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden bölücü terör örgütlerine karşı kararlı mücadelemiz devam etmektedir. Bu anlayışla Mayıs ayında Mardin’de, bölücü terör örgütü PKK ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerine yönelik toplam 20 operasyon düzenlenmiştir. Bu operasyonlar sonucunda gözaltına alınan 58 kişiden 12’si tutuklanmıştır.” dedi.

Asayiş organize suçlar ile huzur ve güven uygulamalarında yapılan toplam 16 operasyon neticesinde 25 kişi hakkında işlem yapıldığını aktaran Akkoyun, “Terörle birlikte Organize Suç Çetelerine yönelik operasyonlarımız da kararlılıkla devam ediyor. Bu kapsamda ilimizde 16 operasyon düzenlenmiş, 25 kişi hakkında işlem yapılmıştır. İlimiz genelinde yapılan terör, asayiş, organize suçlar ile huzur ve güven uygulamalarında; 3 adet uzun namlulu silah, 5 adet ruhsatsız av tüfeği,71 adet ruhsatsız tabanca ve 830 muhtelif mühimmat ele geçirilmiştir. Ülkemizin güvenliği huzur ortamının devamı için düzensiz göçle mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir. Suriye sınır hattında yer alan ilimizde, ülkemize yasadışı yollarla geçmeye çalışan şahıslara yönelik gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Mayıs ayı içerisinde Suriye’den ülkemize yasadışı yollarla geçmeye teşebbüs eden 54 şahıs Hudut Birliklerimiz tarafından hudut hattı ötesinde engellenmiştir. Sınırı geçmeye teşebbüs eden 16 şahıs sınırda görev yapan birliklerimiz tarafından yakalanarak kolluk kuvvetlerimize teslim edilmiştir.

Bağımlılıkla mücadeledeki çalışmalarımızı da hassasiyetle ve büyük bir gayret ile devam ettirmekteyiz. Bir taraftan kolluk kuvvetlerimiz ilimizde uyuşturucu madde girişini engellerken diğer taraftan uyuşturucu madde kullanımının önlenmesi ve vatandaşlarımıza yönelik bilinçlendirme faaliyetlerini de sürdürmekteyiz.” ifadelerine yer verdi.

“Narkotik mücadele kapsamında gerçekleştirilen 115 operasyon kapsamında 17 kişiden 10’u tutuklanmıştır”

Narkotik suçlarla mücadelede gerçekleştirilen 115 operasyon kapsamında 17 kişiden 10’u tutuklandığını ifade eden Akkoyun, “Narkotik suçlarla mücadele kapsamında ilimizde Mayıs ayı içerisinde toplamda 115 operasyon düzenlenmiş, Operasyonlar kapsamında 17 kişi gözaltına alınmış, 10 kişi de tutuklanmıştır. Yine kaçakçılıkla mücadelede ve huzur operasyonları kapsamında ilimizde Mayıs ayı içerisinde 75 operasyon düzenlenmiştir. Bu operasyonlar kapsamında 170 kişi hakkında işlem yapılarak 5 kişi gözaltına alınmış olup 2 kişi tutuklanmıştır. Huzur ve güven uygulamaları kapsamında aranan 381 kişi ilimizde güvenlik güçlerimiz tarafından yakalanmıştır.” şeklinde belirtti.

Akkoyun,94 bin 691 aracın trafik denetlemesi yapıldığını aktararak, “Trafik Denetimleri kapsamında Mayıs ayında bin 413’ü okul servis aracı olmak üzere toplam 94 bin 691 araç denetlenmiştir. Ayrıca trafik eğitimlerimiz de aralıksız bir şekilde devam etmektedir. Emniyet kemeri simülasyon aracı ve mobil eğitim araçları ile okul çağındaki çocuklarımızda trafik bilincini oluşturmak ve farkındalık yaratmak maksadıyla Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda 11 bin 721 öğrenciye teorik ve uygulamalı eğitim verilmiştir. Yaralanma ve ölümlü trafik kazalarını en aza indirmek konusunda trafik kurullarına uyulması hayati öneme sahiptir. Bu amaçla aşırı hız, alkollü araç kullanımı, sürüş sırasında cep telefonu kullanarak sürücünün dikkatinin dağılması, kırmızı ışık ihlalleri, trafik işaret ve işaretçilerine uyulmaması, emniyet kemerlerini kullanmamak maalesef acı sonuçlara neden olmaktadır. Kolluk kuvvetlerimiz Şehirlerarası Otobüs terminali yanı sıra yol kontrol noktalarında gerekli bilgilendirme çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürmektedirler. Denetimlerdeki öncelikli amacımız, sürücülerimizi ve vatandaşlarımızı bilgilendirmek, şehirlerarası otobüslerde seyahat eden vatandaşlarımızın özellikle emniyet kemeri konusunda gerekli bilinci ve hassasiyeti oluşturmaktadır. Okullardaki eğitim – öğretim sezonunun sona erecek olması ve Bayram tatili dolayısıyla da önümüzdeki haftadan itibaren yola çıkacak vatandaşlarımızdan ricamız, trafik kurallarına uymaları ve özellikle yolculuk esnasında emniyet kemerlerini takmaları ve seyahat boyunca çıkarmamalarıdır.” İfadelerini kullandı.

“Mardin’de yüz yıllardır vatandaşlarımız huzur, güven ve kardeşlik içerisinde yaşamaktadırlar”

Malatya'da zincirleme kaza: 3 yaralı Malatya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

Asırlardır farklı dinlere ve dillere sahip olan kentte huzur, güven ve kardeşlik içerisinde yaşandığını dile getiren Akkoyun, “Yüzyıllardır birliktelik ve kardeşlik örneği sergileyen, birlikte yaşamanın en güzel örneğidir Mardin. Bu özel ve güçlü toplumsal yapısı, tarihi dokusu ve hoşgörü iklimiyle yüz yıllardır farklı dinlere ve dillere sahip vatandaşlarımız şehrimizde huzur, güven ve kardeşlik içerisinde yaşamaktadırlar. Bu huzur ve güven ortamının devamı için vatandaşlarımızın desteği ile çalışmaya devam ediyoruz. İlimizin huzuru ve güvenliği için devletimizin tüm kurumları ve her bir çalışanıyla verdiği mücadele kararlılıkla hız kesmeden devam ederken, kıymetli Mardinli hemşerilerimizin verdikleri destekle daha da güçlenerek yol kat etmekteyiz. İlimizde; teröre, onların işbirlikçilerine, zehir tacirlerine ve organize suç örgütlerine her alanda, gerek dijital mecralarda gerek toplumsal mecrada faaliyetlerine müsaade edilmemiş ve edilmeyecektir. Bu amaçla, gayret ve fedakârlıkla çalışan Emniyet ve Jandarma birimlerimize, tüm güvenlik kuvvetimize, düzensiz göçle mücadele kapsamında çalışan Göç İdaresi Personellerimize ve şehrimize hizmet veren, emek veren tüm kamu görevlilerimize Mardinliler adına teşekkür ediyorum. Bizlere huzur ve güven ortamının sağlanması konusunda destek veren, iradesini tam olarak ortaya koyan ve yanımızda desteğini her zaman hissettiğimiz kıymetli Mardinli vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.” şeklinde ifade etti.

Akkoyun, “Şehrimizin huzuru, güvenliği, istikrarı, birlik ve beraberliği ve esenliği için destekleriyle her daim aziz milletimizin ve şehrimizin yanında olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya başta olmak üzere tüm Bakanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca tüm Mardinli hemşerimin ve İslam Âleminin önümüzdeki hafta kutlayacağı Kurban Bayramı’nı şimdiden tebrik ediyorum. Hac ibadetini ifa etmek üzere kutsal topraklarda bulunan hacı adaylarımızın ibadetlerinin ve dualarının kabul olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.” ifadelerini kaydetti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha